Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται  το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο  Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Ο Βαρουφάκης προτείνει Μάγδα Φύσσα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ανακοίνωσε ότι το ΜέΡΑ25 προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη Μάγδα Φύσσα – Θεωρεί ότι δεν υπάρχει άλλο πρόσωπο που μπορεί να εκφράσει καλύτερα την ενότητα των Ελλήνων

«Όχι» στην πρόταση του πρωθυπουργού για την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας είπε το ΜέΡΑ25, διά του επικεφαλής του Γιάνη Βαρουφάκη, που αντιπρότεινε τη Μάγδα Φύσσα, μητέρα του δολοφονηθέντος Παύλου Φύσσα για το κορυφαίο πολιτειακό αξίωμα.

Μετά τη συνεδρίαση της διευρυμένης Πολιτικής Γραμματείας, ο κ. Βαρουφάκης, σε δήλωσή του από το περιστύλιο της Βουλής, μαζί με βουλευτές του κόμματος τόνισε ότι το πρόσωπο που θα επιλεγεί θα πρέπει να συμβολίσει την ενότητα των Ελλήνων.

«Το ΜέΡΑ25 κρίνει ότι αυτήν την ενότητα δεν μπορεί να την εκφράσει κάποιο πρόσωπο εκτός από τη Μάγδα Φύσσα, μια γυναίκα που χωρίς να το έχει επιδιώξει, σηκώνει στους ώμους της τον αγώνα των Ελλήνων κατά του φασισμού, της μισαλλοδοξίας, του αυταρχισμού», τόνισε.

Όπως είπε, το ΜέΡΑ25 δεν έχει τη δύναμη να επιβάλλει την επιλογή του, ωστόσο θεωρεί ότι εφόσον και άλλοι βουλευτές συνυπογράψουν, θα έχει γίνει μια σημαντική δήλωση ενότητας.

Αναλυτικά, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε: 

«Κλείνουμε δεκαετία από την χρεοκοπία της χώρας που, πέραν της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής, έσπειρε τη διχόνοια και εκκόλαψε το αυγό του φιδιού.

Η δεκαετία τελειώνει, η κρίση όμως συνεχίζεται για τους πολλούς. Η διχόνοια, η μισαλλοδοξία κι ο αυταρχισμός εξακολουθούν να γιγαντώνονται.

Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είναι μια ευκαιρία -μια ευκαιρία να σηματοδοτήσουμε την απόφασή μας να υπερνικήσουμε τη διχόνοια, τη μισαλλοδοξία, τον αυταρχισμό.

Αντί για συστημικό λειτουργό ή παροπλισμένο πολιτικό, που ήταν μέρος του προβλήματος, σήμερα είναι η κατάλληλη στιγμή να εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρόσωπο που συμβολίζει την ενότητά μας εναντίον κάθε μορφής βίας και εκμετάλλευσης.

Δεν υπάρχει άλλο πρόσωπο εκτός από τη Μάγδα Φύσσα. Τη γυναίκα που χωρίς να το έχει προσπαθήσει, χωρίς να το έχει επιδιώξει, σηκώνει στους ώμους της τον αγώνα των Ελλήνων εναντίον του αυταρχισμού, εναντίον του φασισμού, εναντίον της μισαλλοδοξίας.

Είναι μία στιγμή που μπορούμε ως Έλληνες να ενωθούμε πίσω από αυτό το πρόσωπο ως υποψήφια για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Το ΜέΡΑ25 δεν έχει την κοινοβουλευτική δύναμη για να επιβάλλει μια τέτοια επιλογή, όμως αν και άλλοι βουλευτές από άλλα κόμματα συνυπογράψουν και ψηφίσουν μαζί μας την Μάγδα Φύσσα για ΠτΔ, πιστεύω ότι όλοι μαζί θα έχουμε κάνει μία σημαντικότητα δήλωση ενότητας εναντίον της μισαλλοδοξίας, εναντίον του φασισμού, εναντίον του αυταρχισμού που γέννησε αυτή η κρίση»

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Μητσοτάκης: Νέα δέσμη μέτρων για τους πολλούς, ύψους 500 εκατ. ευρώ, ως επιπλέον ανάχωμα στην κρίση

Από το πλεόνασμα 12,1 δισ. του 2025 -Αφορούν αγρότες, ενοικιαστές, οικογένειες με παιδιά, συνταξιούχους και ιδιωτικό χρέος   Δέσμη οκτώ

Διαβάστε περισσότερα »

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2025 AΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ Ομιλία του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 6.4.2026

Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπη με μια αρνητική διαταραχή. Η πρόσφατη στρατιωτική κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή προκαλεί σημαντικές

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]