Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Νέα Αριστερά Ημαθίας: Για το κλείσιμο του Ειρηνοδικείου Αλεξάνδρειας

Από το Συντονιστικό της Νέας Αριστεράς Ημαθίας γνωστοποιούνται τα εξής: 

«Ένα ακόμη κυβερνητικό βήμα προς την περαιτέρω υποβάθμιση του Νομού Ημαθίας επετεύχθη , θύμα αυτή την φορά ο Δήμος Αλεξάνδρειας.

@@ads-588@@

Με την ψήφιση του σχεδίου νόμου για το νέο δικαστικό χάρτη καταργούνται 113 ειρηνοδικεία της χώρας μεταξύ αυτών και το ειρηνοδικείο Αλεξάνδρειας.

Η κυβέρνηση στην βάση μιας νεοφιλελεύθερης ιδεοληψίας και χωρίς ουσιαστική διαβούλευση προχωρά σε ρυθμίσεις που δεν αντιμετωπίζουν καμία από τις παθογένειες του δικαστικού συστήματος όπως την υποστελέχωση , τις ελλείψεις στις υποδομές, τις χαμηλές αποδοχές των δικαστικών υπαλλήλων αντιθέτως κάνουν την πρόσβαση ακριβότερη και δυσκολότερη για τους πολίτες.

Η Ημαθία και ο Δήμος Αλεξάνδρειας βρίσκονται για ακόμα μια φορά απροστάτευτοι μπροστά στις πολιτικές της κυβέρνησης με τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές του νομού να σφυρίζουν αδιάφορα.

Για την Νέα Αριστερά τα θέματα δικαιοσύνης και η υποχρέωση της πολιτείας να την εξασφαλίζει είναι κυρίαρχο ζήτημα.

Για την κυβέρνηση της ΝΔ η δικαιοσύνη αποτελεί ακόμα ένα πεδίο εφαρμογής αντικοινωνικών πολιτικών που στοχεύουν στην επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης για μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, στη συγκέντρωση της δικηγορικής ύλης σε μεγάλες δικηγορικές εταιρείες, στον αφανισμό του μικρού δικηγορικού γραφείου, στη μείωση του προσωπικού στα δικαστήρια και στο περαιτέρω κλείσιμο δομών.

Σε κάθε περίπτωση καθώς το νομοσχέδιο δεν λαμβάνει υπόψη θέματα τοπικότητας και δυσκολιών στις μετακινήσεις  είναι βέβαιο πως το μάρμαρο θα πληρώσουν για ακόμα μια φορά οι πολίτες καθώς το νομικό κόστος θα αυξηθεί ενώ οι καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης θα συνεχιστούν αν δεν διογκωθούν».

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2025 μια συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο..

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]