Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Με ευρεία εκπροσώπηση και στήριξη, η χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στη Βέροια -Σειρά χαιρετισμών στην πλατεία Δημαρχείου και πορεία στο κέντρο της πόλης -Βασικό αίτημα, να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Με μαχητική διάθεση και ευρεία εκπροσώπηση εργαζομένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σωματείων, αγροτικών και επιστημονικών συλλόγων, συνταξιούχων αλλά και μαθητών, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στη Βέροια, συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ. 

«Απεργούμε, για το κόστος ζωής που εκτοξεύεται, τις αυξήσεις κοροϊδία, για τους χαμηλούς μισθούς, την ακρίβεια, την μετατροπή της Υγείας και της Παιδείας σε ακριβοπληρωμένα προϊόντα, αλλά και για το ξεκλήρισμα των αγροτών, κτηνοτρόφων και παραγωγών», τονίστηκε μεταξύ άλλων, ενώ χαρακτηριστικά ήταν και τα συνθήματα: «Μπροστά στα κέρδη τους επιλέγουμε τις ζωές μας», «Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις για αξιοπρεπή διαβίωση και εργασία»,  «Μειώσεις τώρα στις τιμές ρεύματος καυσίμων, αγαθών», «Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια – δημοσία δωρεάν εκπαίδευση», κ.α.

Ένας χρόνος από την τραγωδία στα Τέμπη

Παράλληλα, ηχηρά ήταν και τα μηνύματα της μαύρης επετείου, στη μνήμη των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών: «Θα ξαναβρεθούμε, μα δεν πρόλαβα να σε χορτάσω», «Ήταν έγκλημα – 57». «Ποτέ ξανά»… Εξάλλου, η ημέρα της απεργίας δεν επιλέχθηκε τυχαία, αφού χθες 28 Φεβρουαρίου, συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την τραγωδία στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς. Στα πανελλαδικά συλλαλητήρια, όπως και σε αυτό της Βέροιας, βασικό αίτημα ήταν «να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι και να ακυρωθεί κάθε προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών».

Χαιρετισμοί και ομιλίες στην πλατεία Δημαρχείου

Η απεργιακή συγκέντρωση της Βέροιας, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δημαρχείου, όπου παρά τον βροχερό καιρό, απηύθυναν  χαιρετισμό και μίλησαν κατά σειρά, οι:  Γιώργος Διαμαντόπουλος, πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αλεξάνδρειας, Χαράλαμπος Γκόγκας, πρόεδρος Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Νομού Ημαθίας, Φίλιππος Παπαστεργιόπουλος, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Ημαθίας, τρείς μαθήτριες του ΕΠΑΛ, Ηλίας Νοβάκης, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Βέροιας, Νίκος Νατζμέ, πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ημαθίας, Σταυρούλα Μιχαηλίδου, πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Χαρά Αξούριστου, πρόεδρος ΕΛΜΕ, Κώστας Σεϊτανίδης, πρόεδρος Εργαζομένων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Αθανάσιος Χειμώνας, πρόεδρος Εργαζομένων Δήμου Βέροιας. 

Αιτήματα, δηλώσεις στήριξης και πορεία

Η συγκέντρωση έκλεισε με ομιλία του προέδρου του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Ημαθίας, Θεόδωρου Κακαγιάννη, ο οποίος επανέλαβε τα αιτήματα της απεργίας: 

-Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.

– Επαναφορά του 13ου – 14ου μισθού

– Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς

-Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 -2017

– Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας

– Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€

– Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας

-Στελέχωση με μόνιμους υπαλλήλους όλων των κρίσιμων δημόσιων φορέων (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.ά) και αναβάθμιση όλων των αναγκαίων υποδομών

Τέλος ανέφερε τους φορείς που δήλωσαν την στήριξή τους στην απεργία, όπως οι: Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας, Σύλλογος  Φαρμακοποιών Ημαθίας, Ένωση Γιατρών Νοσοκομειακών και Κ.Υ. Ημαθίας και Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Νάουσας.

Μετά την συγκέντρωση ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Βέροιας.

Σοφία Γκαγκούση

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2025 μια συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο..

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]