Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Επανακαταμέτρηση ψήφων χθες στο Πρωτοδικείο Βέροιας μετά από αιτήσεις υποψηφίων – Ποιοι έκαναν τις ανατροπές και ποιοι σκέφτονται το εκλογοδικείο

Κατακλείσθηκε το Δικαστικό Μέγαρο χθες το πρωί από υποψηφίους και συνεργάτες τους, προκειμένου να γίνουν οι επανακαταμετρήσεις των ψήφων, μετά τις αιτήσεις που είχαν καταθέσει στο Πρωτοδικείο. Η διαδικασία ξεκίνησε με μια μικρή καθυστέρηση, λίγο μετά τις 10.30. Δικαστές και δικαστικοί υπάλληλοι άνοιγαν τους εκλογικούς σάκους στα εκλογικά τμήματα που υπήρχαν αμφιβολίες από τους υποψηφίους, ενώ συνεργεία των ενδιαφερομένων υποψηφίων καταμετρούσαν τους σταυρούς που είχαν λάβει

. Υπήρξε ζήτημα με τις αιτήσεις για συνολική επανακαταμέτρηση σε όλα τα τμήματα του δήμου και οι περισσότεροι αιτούντες περιόρισαν το αίτημά τους σε συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα που πίστευαν ότι μπορεί να υπήρχε λάθος, ενώ κάποιοι υποψήφιοι εξέφρασαν παράπονα για την διαδικασία, αφού επιθυμούσαν να γίνει επανακαταμέτρηση στο σύνολο των τμημάτων και δεν τους δόθηκε αυτή η δυνατότητα. 

Ανατροπή στο Σέλι

Η ανατροπή ήρθε νωρίς με την επανακαταμέτρηση στα τμήματα του Κάτω Βερμίου(Σελίου).

Να θυμίσουμε ότι ο Αντώνης Πιτούλιας είχε επικρατήσει του Γιώργου Φαρσαρώτου με μόλις μία ψήφο(511 έναντι 510). Μετά την διαδικασία, βρέθηκε ότι ένα ψηφοδέλτιο του Φαρσαρώτου από λάθος είχε περαστεί στον Πιτούλια και έτσι αντιστρέφεται το αποτέλεσμα με μία ψήφο υπέρ του Φαρσαρώτου. Επίσης σύμφωνα με τις πληροφορίες που μας έδωσαν οι δικηγόροι του Γιώργου Φαρσαρώτου υπάρχουν και δύο άκυρα, τα οποία ελέγχονται και θα μπορούσαν να καταλογισθούν υπέρ του. Έτσι δείχνει ότι η ζυγαριά στο Σέλι γέρνει υπέρ του Γιώργου Φαρσαρώτου, που αναμένει την επίσημη ανάρτηση των διορθωμένων πινάκων με τα αποτελέσματα. 

Στο άλλο ντέρμπι της μιας ψήφου που διεξήχθη μεταξύ των υποψηφίων της παράταξης Βοργιαζίδη, στον Απόστολο Παύλο (Μακροχώρι), των Θεοδωρίδη Θόδωρου(1007) και Ανδρέα Σταυρόπουλου(1006), την λύση έδωσε το 147ο εκλογικό τμήμα της Μέσης, όπου ενώ στα επίσημα αποτελέσματα δεν υπήρχε καμία ψήφος και για τους δύο υποψηφίους, μετά την επανακαταμέτρηση βρέθηκαν 9 για τον Θεοδωρίδη και 5 για τον Σταυρόπουλο. Επομένως εκεί η «ψαλίδα» άνοιξε και ο Θ. Θεοδωρίδης παίρνει την θέση με διαφορά 5 ψήφων(1116 έναντι 1111). 

Στο Δήμο Βέροιας

Για τον δήμο Βέροιας, στο ψηφοδέλτιο του δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη, δεν υπάρχει αλλαγή στους εκλεγέντες συμβούλους, αφού η αίτηση του Αργύρη Σακαλή,  δεν ανέτρεψε το αποτέλεσμα. Επομένως ο Θανάσης Σιδηρόπουλος που κατέλαβε την τελευταία εκλόγιμη θέση στο δημοτικό συμβούλιο φαίνεται να μην κλονίζεται, αφού και ο πρώτος αναπληρωματικός Μιχάλης Τζαφερόπουλος με διαφορά 7 ψήφων δεν κατέθεσε καν αίτηση επανακαταμέτρησης.

Από την παράταξη της Γεωργίας Μπατσαρά, στην  επανακαταμέτρηση ψήφων για τον Χρήστο Τσιούντα και τον Κυριάκο Παναγιωτίδη, ο κ. Τσιούντας είναι αυτός που θα καθήσει τελικά στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας.

Στο Πρωτοδικείο χθες, αφού ανοίχθηκαν και καταμετρήθηκαν οι δέκα πρώτοι από εκλογικά τμήματα χωριών του Δήμου χωρίς να υπάρξουν  αποκλίσεις στους σταυρούς των δύο υποψηφίων, ο Κυριάκος Παναγιωτίδης ζήτησε να μην συνεχιστεί η επανακαταμέτρηση και να κλείσει το θέμα, με τις ψήφους που καταμετρήθηκαν την Κυριακή των εκλογών (526 με 523).

Γκυρίνης – Ναλμπάντης


Παρόντες στο Πρωτοδικείο και ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης με τον αντίπαλό του Κώστα Ναλμπάντη καθ’όλη την διαδικασία επανακαταμέτρησης. Θυμίζουμε  το θρίλερ της Αλεξάνδρειας, αφού για κάποια στιγμή το βράδυ της Κυριακής πανηγύριζαν συγχρόνως και οι δύο συνδυασμοί. Τελικά με διαφορά μόλις 107 ψηφοδέλτια(10.532 έναντι 10.425) επικράτησε ο Π. Γκυρίνης. Μετά από επικοινωνία με τους δικηγόρους του Κ. Ναλμπάντη, μας ενημέρωσαν ότι μετά την χθεσινή διαδικασία προέκυψε ένας αριθμός ψηφοδελτίων πάνω από την υφιστάμενη διαφορά, που αμφισβητούν και εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο προσφυγής στο εκλογοδικείο. Από την πλευρά του Π. Γκυρίνη μας δήλωσαν ότι από την επανακαταμέτρηση δεν προέκυψε κάτι που να ανατρέπει την διαφορά. 

Στην κοινότητα Καμποχωρίου

Στον ίδιο δήμο, στην τοπική κοινότητα Καμποχωρίου, διαφαίνεται άλλο ένα θρίλερ, αφού σύμφωνα με τα αποτελέσματα  ο πρόεδρος Νίκος Τσομίδης έχασε από την Ευαγγελία Μιχαλακάκη με διαφορά μόλις δύο ψήφων. Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την χθεσινή επανακαταμέτρηση προέκυψαν δύο υπό εξέταση ψηφοδέλτια που είχαν κριθεί ως έγκυρα, ενώ η πλευρά Τσομίδη ζητά να προσβληθούν ως άκυρα. Πολύ πιθανό και αυτή η περίπτωση να οδηγηθεί ενώπιον του εκλογοδικείου, το οποίο θα αποφασίσει για την εγκυρότητα των υπό αμφισβήτηση ψηφοδελτίων. Ωστόσο, αν δικαιωθεί η πλευρά του Τσομίδη και ακυρωθούν αυτά τα δύο ψηφοδέλτια, τότε θα έχουμε ισοψηφία και τότε η προεδρία του Καμποχωρίου θα κριθεί με κλήρωση.  

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Τάσος Μπαρτζώκας: Ορισμός νέων μελών στη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αντικείμενο της οποίας είναι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος των Ανεξάρτητων Αρχών και

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]