Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται  το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο  Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών: Παράσταση διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ

Στο πλαίσιο των χθεσινών εγκαινίων της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου Βέροιας, η ένωση ιατρών νοσοκομείων και κέντρων υγείας του νομού Ημαθίας (Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Η.) σε συνεργασία με το σωματείο συνταξιούχων και το εργατικό κέντρο της Νάουσας επεφύλαξαν θερμή αγωνιστική υποδοχή στον υπουργό υγείας, για την οποία γνωστοποιούν τα εξής:

«Δυναμική ήταν η παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε χθες κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Α . Γεωργιάδη στο νοσοκομείο Βέροιας , σωματείων ύστερα από κάλεσμα της ένωσης ιατρών νομού Ημαθίας. 

Μπροστά σε δυνάμεις της ΟΠΚΕ , και της αστυνομίας εργαζόμενοι , συνταξιούχοι βρωντοφώναξαν ενάντια στην υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας .

Στην τοποθέτηση του ο γραμματέας της ένωσης Ιατρών Ημαθίας Παπαδήμος Κώστας αναφέρθηκε στο   γερασμένο  προσωπικό των νοσοκομείων στη Βέροια και Νάουσα που εργάζεται στα όρια της συνταξιοδότησης με κενά που καλύπτονται με επικουρικό προσωπικό και από προγράμματα <<προ σύνταξης>> του ΟΑΕΔ  με συμβάσεις ανανεωμένες ανά έτος την τελευταία επταετία.

Για  την παροπλισμένη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην περιοχή, για γιατρούς στα νοσοκομεία με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών, για συμβάσεις με ιδιωτικά ασθενοφόρα για εσωτερικές διακομιδές, εκεί που μέχρι πρότινος υπήρχαν ασθενοφόρο και οδηγός του νοσοκομείου στη Νάουσα. 

Για το ΕΚΑΒ που λόγω έλλειψης πληρωμάτων δεν έχει ασθενοφόρο με έδρα την Αλεξάνδρεια και τη Νάουσα. 

Για την  εργολαβοποίηση της  καθαριότητας , της οποίας η εταιρεία   λαμβάνει 27.000 ευρώ τη στιγμή που  κομμάτι του προσωπικού σ’ αυτές εργάζεται με συμβάσεις που ανανεώνονται ανα μήνα. 

Εκφράστηκε η αντίθεση στη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων  , και ταυτόχρονα η απαίτηση από τη κυβέρνηση της ΝΔ και το κράτος να δώσει γενναίες χρηματοδοτήσεις για τα νοσοκομεία , το ΕΚΑΒ, και την πρωτοβάθμια υγεία και όχι για φρεγάτες στην Ερυθρά θάλασσα που κοστίζουν 500 χιλ ευρώ τη μέρα , τις Νατοϊκές δαπάνες των δισεκατομμυρίων που κατευθύνονται σε πολέμους και για να σκοτώνονται οι λαοί για τ’ αφέντη το φαί. 

Τέλος τονίστηκε η ευθύνη τόσο της κυβέρνησης όσο και των προηγούμενων που υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν μετατρέψει την δημόσια υγεία σε ένα ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.  Χαιρετισμούς έκαναν ακόμα ο ταμίας το σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Νάουσας και ο Νατζμέ Νίκος πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ημαθίας « Γιώργος Βουτυράς».

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2025 μια συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο..

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]