Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ 13% σε όλη την εστίαση, πλην αλκοολούχων ποτών ζητά η ΠΟΕΣΕ

Eπιστολή προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) με αφορμή την αύξηση στο ΦΠΑ στο σερβιριζόμενο καφέ στο 24%, ζητώντας να τεθεί σε ισχύ ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ 13% σε όλη την εστίαση, πλην αλκοολούχων ποτών.

«Η  ανακοίνωση  της αύξησης του ΦΠΑ στο 24% στον σερβιριζόμενο καφέ, γυρίζει την εστίαση στα σκληρά χρόνια των μνημονίων. Εξαθλιώνει οικονομικά τα καταστήματα εστίασης, προκαλεί αθέμιτο ανταγωνισμό και αύξηση τιμών που θα κληθεί να πληρώσει ο τελικός καταναλωτής. Η εστίαση είναι ενιαία!» , αναφέρει στην επιστολή της η ΠΟΕΣΕ  τονίζοντας ότι η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών  και  Συναφών Επαγγελμάτων (Π.Ο.Ε.Σ.Ε.) καθώς και δεκάδες ενώσεις και σύλλογοι εστίασης σε όλη την Ελλάδα συνυπογράφουν το κοινό αίτημα: Ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ 13% σε όλη την εστίαση, πλην αλκοολούχων ποτών.

«Το δεσμευτήκατε το 2019, το επαναλάβατε το 2023, υλοποιήστε το σήμερα»,  αναφέρει η ΠΟΕΣΕ  υπενθυμίζοντας  προς την κυβέρνηση  την υπογραφή βουλευτικής τροπολογίας 2183/190 14/5/2019 που είχε καταθέσει στο παρελθόν.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2025 μια συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο..

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]