Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2026, στις 6:30 το απόγευμα, στην όχθη του Τριπόταμου ποταμού, στη Γέφυρα Θερμοπυλών, η θεατρομαγειρική δράση «Ασ’ τα βρασ’ τα!», του συγγραφέα Γιώργου Μεταξά.
Η εκδήλωση απευθυνόταν σε μικρούς και μεγάλους και συνδύασε το θεατρικό παιχνίδι με τη μαγειρική. Στο επίκεντρο βρέθηκε το ομώνυμο βιβλίο του Γιώργου Μεταξά, με ήρωα τον μικρό Χοακίν, που ονειρεύεται να γίνει μάγειρας του Παλατιού.
Στην δραματοποιημένη αφήγηση του παραμυθιού συμμετείχαν οι: Έλσα Πιτερίδου, Αλεξάνδρα Γκίκα, Κωνσταντίνος Ζήνδρος, Όλγα Παπαδοπούλου, Τάσος Κουτζάμπλασης, Νόπη Καρλιτίδου, Γιώργος Μεταξάς, Ειρήνη Καμπούρη και Κατερίνα Γρηγοριάδου. Μετά την αφήγηση ακολούθησε διαδραστική μαγειρική δράση.
Ο συγγραφέας μαζί με τους μικρούς του φίλους άπλωσαν τα υλικά στους μαγειρικούς πάγκους και παρουσίασαν υγιεινές συνταγές, δίνοντας έμφαση στη σωστή διατροφή και τη χαρά της δημιουργίας. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων του Σεπτεμβρίου στην πόλη μας.







