Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Ευκαιρίες για σπουδές στην Κύπρο μέσω υποτροφιών

Οι δυνατότητες, υποτροφίες και ευκαιρίες για σπουδές στην Κύπρο, παρουσιάζονται σε ειδική ημερίδα την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου στις 7.μ στο ELECTRA PALACE στη Θεσσαλονίκη, από το μεγαλύτερο εκτός συνόρων Ελληνικό πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (www.unic.ac.cy). Φέτος συμπληρώνει 32 χρόνια λειτουργίας, έρχεται πρώτο στις προτιμήσεις και αποτελεί την κορυφαία επιλογή για χιλιάδες νέους από Κύπρο, Ελλάδα και Ευρώπη, που επιλέγουν την Κύπρο για τις σπουδές τους. 

Λόγω των πολλών αιτημάτων και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, προσφέρει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου συγκεκριμένο αριθμό υποτροφιών σε υποψήφιους φοιτητές από Ελλάδα για τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών. Οι αιτήσεις αφορούν το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για όσους πληρούν τα κριτήρια. Το ύψος της υποτροφίας ανέρχεται στο 50% (πλην Ιατρικής & Φαρμακευτικής που τηρείται ειδική πολιτική επιδότησης) και αφορά σε όσους επιθυμούν να σπουδάσουν με φυσική παρουσία. 50 υποτροφίες αφορούν στη Νομική Ελληνικού Δικαίου. Στην Ιατρική, θα δοθούν 15 υποτροφίες, με καθαρά οικονομικά κριτήρια.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι αναγνωρισμένο από τα Υπουργεία Παιδείας Κύπρου και Ελλάδος και από τον ΔΟΑΤΑΠ, ως ομοταγές και ισότιμο προς τα ελληνικά ΑΕΙ, προσφέρει πλήρως αναγνωρισμένα προγράμματα προπτυχιακού (Bachelor), μεταπτυχιακού (Μaster) και διδακτορικού (Ph.D) επιπέδου και 44 ειδικότητες όπως Ιατρικής (6ετής και 4ετής κύκλος), Φαρμακευτικής, Αρχιτεκτονικής, Νομικής, Πολιτικών Μηχανικών, Μαθηματικών, Ψυχολογίας, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Η/Υ, Φυσικοθεραπείας, Παιδαγωγικής, Επιστήμης Αθλητισμού (Γυμναστικής), Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Μουσικής, Χορού κ.λ.π. 

Τα Τμήματα Νομικής Ελληνικού δικαίου, Ιατρικής, Φαρμακευτικής, Αρχιτεκτονικής & Πολιτικών Μηχανικών, είναι από τις δημοφιλέστερες επιλογές για τους έλληνες φοιτητές, με δικαίωμα εγγραφής σε Δικηγορικό, Ιατρικό, Φαρμακευτικό Σύλλογο της πόλης που επιθυμούν στην Ελλάδα, αλλά και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος αντίστοιχα. Ειδικά το Τμήμα Νομικής είναι το μοναδικό στη Μεσόγειο που δίνει (προαιρετική) παράλληλη δυνατότητα εξειδίκευσης σε ελληνικό και αγγλοσαξονικό δίκαιο ενώ το Τμήμα Φαρμακευτικής το μόνο ελληνόγλωσσο εκτός συνόρων. Όλοι οι φοιτητές ή απόφοιτοι Ελληνικών Πανεπιστημίων έχουν πλέον τη δυνατότητα, να εγγραφούν απ’ ευθείας σε προχωρημένο 6μηνο, αξιοποιώντας τη μεταφορά πιστωτικών μονάδων ακόμη και μη κοινών μαθημάτων. 

Εκατοντάδες μεταπτυχιακοί φοιτητές από Ελλάδα επιλέγουν τα εξ’αποστάσεως αναγνωρισμένα από τον ΔΟΑΤΑΠ μεταπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου, με έμφαση κυρίως στις Επιστήμες Αγωγής (Ειδική Αγωγή, Διοίκηση Εκπαιδευτικών μονάδων) και το MBA. 

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διαθέτει φοιτητικά διαμερίσματα κοντά στη Πανεπιστημιούπολη για τις ανάγκες στέγασης των σπουδαστών, φοιτητική λέσχη για τη σίτησή τους και μια σειρά άλλων υπηρεσιών για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους. Συνδυάζει την υποδειγματική οργάνωση και συνέπεια με την υψηλή ποιότητα σπουδών, προωθεί έρευνα και παραγωγή νέας γνώσης, αλλά και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας. Έχει συνάψει 145 συμφωνίες στο πρόγραμμα κινητικότητας Εράσμους με 26 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

 

Πληροφορίες στο www.unic-greece.gr ή στο τηλέφωνο του Γραφείου Ελλάδος 801 1000 709 (από σταθερό) και 6972 406560.

 

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Μητσοτάκης: Νέα δέσμη μέτρων για τους πολλούς, ύψους 500 εκατ. ευρώ, ως επιπλέον ανάχωμα στην κρίση

Από το πλεόνασμα 12,1 δισ. του 2025 -Αφορούν αγρότες, ενοικιαστές, οικογένειες με παιδιά, συνταξιούχους και ιδιωτικό χρέος   Δέσμη οκτώ

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]