Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Τάσος Μπαρτζώκας, εισηγητής στο Νομοσχέδιο του ΥΠΠΟ: Εθνική υπόθεση η αναβάθμιση και επέκταση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου!

Ο Τάσος Μπαρτζώκας ως Εισηγητής στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού, που συζητήθηκε χθες στην αρμόδια Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, έκανε λόγο για μία οραματική και εμβληματική προσπάθεια από το Υπουργείο Πολιτισμού, την οποία έχει ήδη ανακοινώσει και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και αφορά στην αναμόρφωση και επέκταση του «Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου».

@@ads-588@@

Το «Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο» συνιστά την κορωνίδα της ελληνικής μουσειακής εμπειρίας. Είναι ένα από τα κορυφαία Μουσεία παγκοσμίως, με περισσότερα από 11.000 εκθέματα, και το σημαντικότερο μουσείο στον πλανήτη για την ελληνική κλασική αρχαιότητα.

Μάλιστα, ο Τάσος Μπαρτζώκας χαρακτήρισε εθνική μας υποχρέωση την αναβάθμιση του «Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου», ώστε να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές, στο μέγεθος και στο επίπεδο που του αρμόζει. Ο Βουλευτής αναφέρθηκε στη σύμβαση δωρεάς ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και του Μουσείου από τη μία πλευρά, και των Σπυρίδωνα Ι. Λάτση και Ντόροθυ συζ. Σ. Λάτση από την άλλη πλευρά, που θα καλύψει το κόστος για όλες τις απαραίτητες μελέτες που πρέπει να γίνουν πριν την έναρξη κατασκευής.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας κάλεσε όλες τις πλευρές του Κοινοβουλίου να στηρίξουν αυτή την πολυδιάστατη, εθνική προσπάθεια, χάρη στην οποία θα μπορούμε υποδεχθούμε ακόμα περισσότερους επισκέπτες από όλο τον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα αναβαθμίζεται ένα ιστορικό σημείο του κέντρου της Αθήνας και δίνουμε νέα πνοή στον αστικό ιστό της πρωτεύουσας!

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2025 μια συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο..

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]