Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

«Καλπάζει» η τιμή της χρυσής λίρας – Έσπασε το ιστορικό ρεκόρ των 600 ευρώ

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο συνεχίζει να «σπάει» η χρυσή λίρα, η τιμή της οποίας αναρριχήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο ιστορικό ύψος των 612 ευρώ, ενώ την Δευτέρα βρισκόταν στα 605 ευρώ το τεμάχιο.

@@ads-588@@

Οι χρυσοχόοι παρακολουθούν άναυδοι το «ράλι» τιμών που πραγματοποιεί το τελευταίο δίμηνο ο χρυσός, με την παγκόσμια αναταραχή και την προσπάθεια των επενδυτών να βρουν ένα ασφαλές καταφύγιο να οδηγούν στην εκτίναξη της τιμής του πολύτιμου μετάλλου.

Στις αρχές του 2010 όταν επικρατούσε διεθνής οικονομική αναταραχή και η Ελλάδα έμπαινε στα μνημόνια, η χρυσή λίρα έκανε το πρώτο της άλμα, από τα 185 στα 370 ευρώ. Συγκεκριμένα, τον Σεπτέμβριο του 2012 μία χρυσή λίρα έπιανε 312,62 ευρώ, ενώ πωλούταν από την ΤτΕ στα 377,20 ευρώ και τον ίδιο μήνα του 2011 η τιμή εκποίησης διαμορφωνόταν στα 308,06 ευρώ και η τιμή πώλησης στα 371,03 ευρώ.

Σύμφωνα με την ΤτΕ το 2023 πωλήθηκαν σχεδόν 40.000 χρυσές λίρες από την ίδια, ενώ αρκετές «σκοτώνονται» στα ενεχυροδανειστήρια και στη «μαύρη αγορά».

Πάντως φαίνεται ότι οι πωλητές είναι σε δίλημμα αν πρέπει να πουλήσουν, αφού  υπάρχουν εκτιμήσεις για περαιτέρω άνοδο του πολύτιμου μετάλλου.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2025 μια συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο..

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]