Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Ποια ήταν η «Σταρ του σινεμά» του Νίκου Ζιώγαλα;

Το πρόσωπο και την ιστορία που κρύβεται πίσω από την μεγάλη του επιτυχία «Σταρ του σινεμά» αποκάλυψε ο γνωστός ημαθιώτης τραγουδιστής Νίκος Ζιώγαλας στην εκπομπή Στούντιο 4 της ΕΡΤ το μεσημέρι της Δευτέρας 8 Απριλίου.

Ο τραγουδιστής ανάμεσα σε άλλα αποκάλυψε:

«Ήταν μία κοπέλα. Εγώ δούλευα στο “Λούκι” ένα μπαρ που είχε ένας ηθοποιός ο Αλέξης Γκόλφης και εκεί μαζευόμασταν όλοι της εποχής εκείνης, Πουλικάκος, Σιδηρόπουλος, Κατσιμίχα, Πορτοκάλογλου. Όλος ο κόσμος περνούσε από αυτό το μπαρ. Εγώ πήγαινα ως πελάτης εκεί, αλλά κάποια στιγμή δούλεψα και ως μπάρμαν. Πάνω στη φάση της δουλειάς γράφτηκε για μια Φανή που είχα ακούσει πως έχει έρθει από την Κοζάνη.

 «Πώς εμφανίστηκε δεν θυμάμαι. Ήρθε πάντως, φώτισε τη ζωή μας, το υπόγειο που ήταν πολύ χαμηλό και μετά από πολλές μέρες διστακτικότητας και προετοιμασίας χτυπάω και δυο τεκίλες – που δεν έπινα- για να βρω το θάρρος. Πάω κατά πάνω της και της λέω είμαι “ερωτευμένος μαζί σου”. Αυτή δούλευε γκαρσόνα, ανεβοκατέβαινε γιατί είχε και εσωτερικές σκάλες το μπαρ και μου κάνει «Σοβαρά; Να το συζητήσουμε!» και οπισθοχωρεί. Με έλουσε κρύος ιδρώτας.

Συνήλθα πολύ άτσαλα. Σχόλασα, πήγα στο σπίτι και έγραψα το τραγούδι μία και έξω εκείνη τη βραδιά. Η Φανή εν τω μεταξύ εξαφανίστηκε, να είναι καλά, την ευγνωμονώ. Ευτυχώς που ήταν απόρριψη γιατί μου έδωσε την ευκαιρία να ξεκινήσω»

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2025 μια συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο..

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]