Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

1ο και 7ο Δημοτικά Σχολεία Αλεξάνδρειας: Συμμετοχή σε εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εrasmus+ στη Βαρκελώνη

 Στα πλαίσια της Διαπίστευσης Κοινοπραξίας Σχολικής Εκπαίδευσης Βασικής Δράσης 1 του Προγράμματος Εrasmus+ (2021-2027), με κωδικό 000136218, του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας, ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών από το 1ο και 7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας πραγματοποίησε κινητικότητα στη Βαρκελώνη, η οποία τους χάρισε μια σημαντική εκπαιδευτική εμπειρία. Κατά τη διάρκεια της κινητικότητας, οι μαθητές/τριες συμμετείχαν ενεργά στα εργαστήρια και τις δραστηριότητες του σχολείου υποδοχής, αποκτώντας μια πολυδιάστατη πολιτιστική και εκπαιδευτική εμπειρία.

     Οι μαθητές, ακολουθώντας τη διαδικασία των εργαστηρίων, γνώρισαν καινοτόμες εκπαιδευτικές πρακτικές, ενισχύοντας τις γλωσσικές και επικοινωνιακές τους δεξιότητες. Επίσης, η συνάντησή τους με άλλους εκπαιδευτικούς και μαθητές του σχολείου υποδοχής άνοιξε ένα παράθυρο σε νέες, εμπνευσμένες παιδαγωγικές προσεγγίσεις.

     Πέραν των εκπαιδευτικών πτυχών, οι μαθητές/-τριες των δύο σχολείων επισκέφθηκαν αξιόλογα μουσεία & ιστορικές και πολιτιστικές τοποθεσίες, εμβαθύνοντας στην πολυποίκιλη κληρονομιά της περιοχής. 

    Αυτή η πολύπλευρη εμπειρία δεν αποτέλεσε μόνο μια πρόκληση για την γνωστική ενίσχυση των μαθητών, αλλά και ένα βήμα προς την ενδυνάμωση του αισθήματος της ευρωπαϊκής συνοχής και κοινής κληρονομιάς.

ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

1ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας

ΜΟΥΣΑΦΙΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2025 μια συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο..

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]