Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται  το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο  Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Υπόμνημα προς τον ΥπΑΑΤ, Κώστα Τσιάρα Αγροτικοί Σύλλογοι Ημαθίας και Αλεξάνδρειας: «Ζητούμε άμεση αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών, με όποιον τρόπο»

Υπόμνημα προς  τον ΥπΑΑΤ κ. Κώστα Τσιάρα, απέστειλαν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ημαθίας και Αλεξάνδρειας, ζητώντας να δοθεί άμεση λύση στα προβλήματα των παραγωγών. Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Κύριε Υπουργέ

Για άλλη μια χρονιά φέτος γίναμε μάρτυρες μεγάλων ζημιών σε καλλιέργειες πυρηνόκαρπων, όπως καρπόπτωση σε πρωϊμανθή ποικιλίες βερίκοκων, δαμάσκηνων, νεκταρινιών και ροδάκινων, καθώς και σοβαρών ζημιών σε ροδάκινα νεκταρίνια και βιομηχανικά ροδάκινα που βρίσκονταν στο στάδιο της συγκομιδής μετά από τις άκαιρες και έντονες βροχοπτώσεις του Αυγούστου. 

Σύμφωνα με το ισχύον καταστατικό του ΕΛΓΑ τα ζημιογόνα αίτια των παραπάνω ζημιών είναι μη αποζημιώσιμα από τον ΕΛΓΑ. Οι παραπάνω ζημίες παρ΄όλα αύτα έχουν καταγραφεί, εκτιμηθεί και επισημανθεί από τον αρμόδιο φορέα του ΕΛΓΑ Ημαθίας –  Πέλλας και τη ΔΑΟΚ Ημαθίας. 

Τα στοιχεία αυτά είναι διαθέσιμα και μπορούν να ζητηθούν από το ΥΠΑΑΤ προκειμένου να επιβεβαιωθεί το μεγάλο μέγεθος των ζημιών καθώς και σε ποιες ποικιλίες πυρηνόκαρπων συνέβησαν αυτές. 

Περιμένοντας για πολλοστή χρονιά την πολυπόθητη αναθεώρηση του απαρχαιωμένου καταστατικού του ΕΛΓΑ, σύμφωνα με τις δηλώσεις και τις δεσμεύσεις των αρμόδιων υπουργών του ΥΠΑΑΤ των τελευταίων ετών, οι παραπάνω καλλιεργητές πυρηνόκαρπων και χωρίς δική τους ευθύνη, βρίσκονται σήμερα σε απόγνωση και οικονομικό αδιέξοδο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να τίθεται θέμα επιβίωσης για αυτούς και τις οικογένειές τους και να ελλοχεύει ο κίνδυνος εγκατάλειψης και αδυναμίας συνέχισης των παραπάνω καλλιεργειών, με ότι αυτό συνεπάγεται για την διατροφική αλυσίδα και τις οικονομικές επιπτώσεις στην εθνική οικονομία της χώρας.

Για όλους τους προαναφερθέντες λόγους καθώς οι ζημιές είναι αποδεδειγμένα μεγάλες και μη αποζημιώσιμες από τον ασφαλιστικό φορέα του ΕΛΓΑ απαιτούμε την άμεση αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των παραπάνω παραγωγών, με οποιονδήποτε τρόπο, κάνοντας χρήση οποιουδήποτε χρηματοδοτικού εργαλείου και μηχανισμού εθνικού ή κοινοτικού προγράμματος!

 Αναμένουμε σε εύλογο χρονικό διάστημα τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες σας με σκοπό την ικανοποιητική οικονομική ενίσχυση και την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των παραπάνω καλλιεργειών. Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλη μια χαμένη εισοδηματική χρονιά. Προσδοκούμε στην καλή διάθεση και στην κατανόηση της σοβαρότητας του προβλήματος και αναμένουμε την άμεση ανακοίνωση των λύσεων που επιβάλλεται να δώσετε!

Σε διαφορετική περίπτωση είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε σε δυναμική και αγωνιστική διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας μέχρι και την επίλυση αυτών»!

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2025 μια συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο..

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]