Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται  το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο  Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Το Διεθνές Φεστιβάλ κιθάρας της ΚΕΠΑ στην ΕΡΤ

Αργά αλλά σταθερά, το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας που διοργανώνει εδώ και 13 χρόνια η ΚΕΠΑ καταξιώνεται ως ένας σημαντικός μουσικός διαγωνισμός, με εθνική αλλά και διεθνή εμβέλεια. Θεωρείται πλέον ως ένα από τα σημαντικά διαγωνιστικού χαρακτήρα ευρωπαϊκά φεστιβάλ κιθάρας.  

Είναι οι συμμετοχές νέων καλλιτεχνών από πολλές ευρωπαϊκές και όχι μόνο χώρες, αλλά και το ενδιαφέρον που δείχνουν γι αυτόν καταξιωμένοι  μουσικοί παγκόσμιας εμβέλειας με τη συμμετοχή τους ως μέλη των επιτροπών κρίσης αλλά και ως σολίστες.

Έτσι στις 5 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αθήνα και στο πλαίσιο της εκπομπής «Εν συνόλω», πραγματοποιήθηκε μαγνητοσκόπηση συναυλίας των νικητών των διαγωνισμών του φεστιβάλ των ετών 2017 και 29018 με τη συμμετοχή της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ με μαέστρο των Παύλο Σεργίου. 

Οι νικητές που έπαιξαν ήταν 

• 2017, 1ος και 2ος νικητές 

o Hiroshi Korgure (Ιαπωνία) &

o Αντιγόνη Μπαξέ (Ελλάδα)

o (πρόεδρος κριτικής επιτροπής, Zoran Dukic)

• 2018, 1ος και 2ος νικητές

o Σωτήριος Αθανασίου (Ελλάδα) &

o Shin-ichiro Tokunaga (Ιαπωνία)

o (πρόεδρος κριτικής επιτροπής, Judicaël Perroy)

Οι νικητές έπαιξαν κομμάτια από το “Concierto de Aranjuez” του Joaquin και από το Rodrigo and “Concerto in D major” op. 99 του Mario Castelnuovo Tedesco.

Το συντονισμό όλης της προσπάθειας είχε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, Δημήτριος Κουρζάκης.

Η όλη μαγνητοσκόπηση θα μεταδοθεί από την τηλεόραση της ΕΡΤ σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί.

Ενδεικτικό της διεθνούς καταξίωσης του Φεστιβάλ είναι το γεγονός, του ενδιαφέροντος ξένων μουσικών οίκων για την έκδοση και κυκλοφορία σε παγκόσμιο επίπεδο των έργων που θα βραβευτούν στον διεθνή διαγωνισμό σύνθεσης για δύο κιθάρες. Ένας διαγωνισμός που προκήρυξε η ΚΕΠΑ στο πλαίσιο του 14ου και 15ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας 2019 και 2020 αντίστοιχα.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Μήνυμα του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Κοτίδη για την επέτειο απελευθέρωσης της Βέροιας

Σύσσωμος ο λαός της Βέροιας στις 16 Οκτωβρίου του 1912 υποδέχτηκε με ενθουσιασμό τον ελληνικό στρατό που μπήκε στην πόλη ως απελευθερωτής από.

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]