Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται  το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο  Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Τάσος Μπαρτζώκας: Ιδρύεται Σταθμός ΕΚΑΒ Αλεξάνδρειας – Ένα προσωπικό στοίχημα που γίνεται πράξη

Ο Βουλευτής Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας βρίσκεται εδώ και καιρό στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για την ίδρυση και λειτουργία Σταθμού ΕΚΑΒ στην Αλεξάνδρεια. Στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Τάσος Μπαρτζώκας έθεσε το ζήτημα της καθυστέρησης ίδρυσης και στελέχωσης του σταθμού ΕΚΑΒ στην Αλεξάνδρεια, τονίζοντας την αναγκαιότητα και την ύψιστη σημασία για όλη την περιοχή της Αλεξάνδρειας και τους δημότες της. Ο Πρωθυπουργός δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία και ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Τάσου Μπαρτζώκα, δεσμεύτηκε ότι εντός των επόμενων δύο μηνών, η Αλεξάνδρεια θα διαθέτει πλήρως στελεχωμένο και επιχειρησιακά έτοιμο Σταθμό ΕΚΑΒ.

 

Μέσα από τη διαρκή συνεργασία του Τάσου Μπαρτζώκα με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και, κυρίως, με τον Υφυπουργό κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, η δέσμευση αυτή υλοποιείται μέσα από το νέο νομοσχεδίο του Υπουργείου Υγείας, το οποίο θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή και αίρει το τελευταίο θεσμικό εμπόδιο για τη στελέχωση του σταθμού. Με σχετική ρύθμιση θα επιτρέπεται πλέον η πρόσληψη επικουρικού προσωπικού ΕΚΑΒ από ένα ευρύτερο φάσμα επαγγελματιών υγείας, συμπεριλαμβανομένων και αποφοίτων πρώην ΙΕΚ και ΣΑΕΚ, ακόμη και όσων έχουν ολοκληρώσει το Α’, Β’ ή Γ’ εξάμηνο σπουδών.

 

Στην τελευταία σημερινή τους επικοινωνία ο Υφυπουργό Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, ενημέρωσε τον Τάσο Μπαρτζώκα, αναλυτικά, για το χρονοδιάγραμμα των επόμενων βημάτων. Όπως τον διαβεβαίωσε ο Υφυπουργός, αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, θα ενεργοποιηθεί η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα για την εγγραφή των υποψηφίων ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων στους καταλόγους επικουρικού προσωπικού του Υπουργείου Υγείας. Μέσω αυτής της διαδικασίας θα καλυφθούν οι θέσεις του ΕΚΑΒ Αλεξάνδρειας, ώστε ο σταθμός να τεθεί άμεσα σε πλήρη λειτουργία.

 

Ο Τάσος Μπαρτζώκας δήλωσε: «Η πρόσφατη συνάντησή μου με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν καθοριστική. Ο Πρωθυπουργός επιδεικνύοντας ιδιαίτερη ευαισθησία για το ζήτημα, δεσμεύτηκε και δρομολόγησε άμεσα τις ενέργειες, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι “κάνουμε τις δεσμεύσεις πράξεις”. Οι εξελίξεις είναι εξαιρετικά θετικές και δείχνουν ότι η ίδρυση του Σταθμού ΕΚΑΒ στην Αλεξάνδρεια δεν είναι πλέον μια εξαγγελία, αλλά μια δέσμευση που παίρνει σάρκα και οστά. Με το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας αίρεται το τελευταίο  εμπόδιο και ανοίγει ο δρόμος για την άμεση στελέχωση και λειτουργία του σταθμού. Η Αλεξάνδρεια αξίζει έναν σύγχρονο, πλήρως λειτουργικό Σταθμό ΕΚΑΒ. Είναι ένα προσωπικό στοίχημα το οποίο με επιμονή και προσήλωση υλοποιείται.»

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2025 μια συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο..

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]