Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Τάσος Μπαρτζώκας: Ακαδημία Οίνου Νάουσας – Το είπαμε το κάνουμε πράξη

Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Μπαρτζώκας, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας για τη σύσταση Ακαδημιών Επαγγελματικής Κατάρτισης, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια μεταρρύθμιση που θωρακίζει τη δημόσια εκπαίδευση και δημιουργεί πραγματικές ευκαιρίες κατάρτισης και απασχόλησης για τους νέους. Ένα νομοσχέδιο που περίμενε η Ημαθία εδώ και καιρό, καθώς ανοίγει το δρόμο για την έναρξη λειτουργίας της Ακαδημίας Οίνου Νάουσας, ένα εγχείρημα που οραματίστηκαν και για το οποίο αγωνίστηκαν εδώ και ένα χρόνο ο Τάσος Μπαρτζώκας και ο Δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας ανέφερε ότι το νέο πλαίσιο καθιστά την εκπαίδευση εργαλείο περιφερειακής ανάπτυξης, καθώς για πρώτη φορά «η παραγωγή, η αγορά, η εκπαίδευση και η τοπική κοινωνία συνδέονται θεσμικά, με σαφείς όρους και κανόνες». Οι σπουδαστές φοιτούν δωρεάν, απολαμβάνουν τις παροχές των δημοσίων ΣΑΕΚ (επίδομα φοιτητικής στέγης, μετακινήσεις, κοινωνικά κίνητρα) και, κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους άσκησης, είναι ασφαλισμένοι και αμειβόμενοι.

Ο Βουλευτής υπογράμμισε ότι οι Ακαδημίες θα λειτουργήσουν με ευελιξία και σύνδεση με τις ανάγκες κάθε περιοχής, ώστε «η κατάρτιση να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της τοπικής οικονομίας και να δημιουργεί υπεραξία για τις τοπικές κοινωνίες».

Σε αυτό το σημείο έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Ακαδημία Οίνου της Νάουσας, ένα έργο που γεννήθηκε ως κοινό όραμα με τον Δήμαρχο Νάουσας Νικόλαο Κουτσογιάννη και, με τη στήριξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και την αγαστή συνεργασία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, προηγούμενης και σημερινής, βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία υλοποίησης. Είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της νέας φιλοσοφίας της μεταρρύθμισης. «Η Ακαδημία Οίνου Νάουσας δεν θα είναι απλώς μια σχολή οινολογίας· θα είναι μια δομή που συνδέει την εκπαίδευση με τον αμπελώνα, το οινοποιείο, τον τουρισμό και τον πολιτισμό της περιοχής.», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας ευχαρίστησε για τη συνεργασία τόσο την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου, την Υφυπουργό, όσο και τη σημερινή, επισημαίνοντας ότι έχει εργαστεί συστηματικά για την ένταξη της συγκεκριμένης Ακαδημίας στο εθνικό πλαίσιο επαγγελματικής κατάρτισης. «Η Νάουσα, με τη μακραίωνη οινική της παράδοση, διαθέτει θεματική εξειδίκευση, ενεργό συμμετοχή τοπικών φορέων, συνεργασία με επαγγελματίες του κλάδου και ξεκάθαρο αναπτυξιακό προσανατολισμό.», σημείωσε ο Βουλευτής.

Η Ακαδημία Οίνου, όπως τόνισε, θα συνδέσει την εκπαίδευση με τον αμπελώνα, το οινοποιείο, τον τουρισμό και τον πολιτισμό, δημιουργώντας ένα δίκτυο γνώσης και δεξιοτήτων που θα κρατήσει τους νέους στον τόπο τους και θα προσελκύσει ανθρώπους από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. «Η Ακαδημία Οίνου της Νάουσας μπορεί να εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς για όλη τη Βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Ένα παράδειγμα που δείχνει ότι η αποκέντρωση της γνώσης γίνεται πράξη.», υπογράμμισε.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Τάσος Μπαρτζώκας επισήμανε:

«Με τις Ακαδημίες Επαγγελματικής Κατάρτισης ενισχύουμε τη δημόσια εκπαίδευση, δίνουμε προοπτική στους νέους και στηρίζουμε την περιφέρεια. Η Ημαθία, με την Ακαδημία Οίνου της, θα αποτελέσει το πιο πειστικό παράδειγμα του πώς μια εθνική μεταρρύθμιση μπορεί να γίνει μοχλός τοπικής ανάπτυξης.»

Δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα από την ομιλία μου στη Βουλή για το νομοσχέδιο «Σύσταση Ακαδημιών Επαγγελματικής Κατάρτισης»: https://www.youtube.com/watch?v=Xwm-dTHBdp0  

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2025 μια συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο..

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]