Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Συμβολική φωταγώγηση του Δημαρχείου Νάουσας σήμερα για την ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

Τον Δεκέμβριο του 1991 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, με σκοπό να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση. Οι μορφές της βίας ποικίλλουν (λεκτική, ψυχολογική, σωματική, σεξουαλική, οικονομική), όλες όμως καταλήγουν στην κακοποίηση της προσωπικότητας της γυναίκας, αφήνοντας της ανεξίτηλα σημάδια.

Ακόμα και σήμερα, παρά τη θεσμική κατοχύρωση ίσων δικαιωμάτων μεταξύ ανδρών και γυναικών, η βία κατά των γυναικών εξακολουθεί να συνιστά μια ζοφερή πραγματικότητα. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή τους θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφο της, 1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού, ενώ το 40 με 50% των γυναικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει αναφέρει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας της.

Με το σύνθημα «Δεν είσαι η μόνη…Δεν είσαι μόνη» καλούμε όλες τις γυναίκες – θύματα βίας να “σπάσουν τη σιωπή τους” και να ζητήσουν βοήθεια για να βγουν από το αδιέξοδο αυτό που έχουν επέλθει. Στo πλαίσιo της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας ο Δήμος Η.Π. Νάουσας και η ΔΕΠΙΣ τιμούν τις γυναίκες θύματα βίας που βρίσκουν τη δύναμη να αντιδράσουν απέναντι στη βία και να την καταγγείλουν και προβαίνουν σε συμβολική φωταγώγηση του Δημαρχείου σήμερα 25 Νοεμβρίου 2023 στις 19.30.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2025 μια συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο..

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]