Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Στον ΥπΑΑΤ, τα θέματα των αγροτών της Ημαθίας

Με την παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα  πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Γραμματείας Αγροτικών Φορέων με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Αγροτική Ανάπτυξης, την Τετάρτη 31 Ιουλίου, στην Αθήνα. 

Στην σχετική συζήτηση, ως συντονίατρια των αγροτικών φορεών του νομού Ημαθίας, μετέφερα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου  με την εισηγησή μου τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους οι αγρότες του νομού μας. 

Ειδικότερα σναφέρθηκα,

1. Στη  διαμόρφωση της  φετινής τιμής στο συμπύρηνο ροδάκινο, καθώς τα υψηλά κοστολόγια  παραγωγής συνεχίζουν για άλλη μια φορά να  μην ανταποκρίνονται  στον κόπο των παραγωγών. Αυτό έχει ως αποτελεσμα οι αγρότες να αδυνατούν  να καλύψουν ακόμα και τα πάγια έξοδα τους. 

2. Στην άμεση αποζημίωση των αγροτών  της Ημαθίας για την ακαρπία στις δενδρώδεις καλλιέργειες που πλήττει τον Νομο. 

3. Στην επιτάχυνση των  αποτελεσμάτων των  εργαστηριακών αναλύσεων της άγνωστης παραμορφωτικής ασθένειας των πυρηνοκαρπων που προκαλούν επιπρόσθετη ανησυχία στους παραγωγούς για το μέλλον των καλλιεργειών τους. 

4. Στην  άμεση πληρωμή από τον ΕΛΓΑ, των αποζημιώσεων απο τις καταστροφές του 2023

Ο νέος υπουργός  Κώστας Τσιάρας  κατέγραψε όλα τα προβλήματα που τέθηκαν και διαβεβαίωσε ότι θα σταθεί στο πλευρό του αγροτικού κόσμου  με  άμεσες  ενέργειες  για την επίλυση των προβλημάτων και την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα!

Ως γεωπονος και συντονίστρια της Γραμματειας στην Ημαθια ανέφερα στον υπουργό  ότι  θα  συνεχίσω να στέκομαι σύμμαχος δίπλα στους αγρότες μεταφέροντας διαρκώς τα θέματα που μου αναφέρονται καθημερινά, στην κεντρικη διοικηση στην Αθήνα. 

Λίνα Τουπεκτσή

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2025 μια συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο..

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]