Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ… στις 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ελλάδα:

• 1831: Δολοφονείται ο Ιωάννης Καποδίστριας στο Ναύπλιο, πρώτος κυβερνήτης της ανεξάρτητης Ελλάδας
• 1944: «Συμφωνία των ποσοστών» – Τσόρτσιλ και Στάλιν, σε μια χαρτοπετσέτα, καθορίζουν τις σφαίρες επιρροής της Ελλάδας και Βαλκανίων στα τελευταία στάδια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Διεθνή:
• 1701: Ιδρύεται το Κολλεγιακό Σχολείο του Κονέκτικατ, που αργότερα μετονομάστηκε σε Πανεπιστήμιο Γέιλ.
• 1874: Ιδρύεται στη Βέρνη η Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση, οργανωτική τομή για τη διεθνή αλληλογραφία.
• 1981: Καταργείται η θανατική ποινή στη Γαλλία.
• 1993: Στη Ρωσία, 142 νεκροί, οι περισσότεροι άμαχοι πολίτες, είναι ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων από τα αιματηρά επεισόδια της Μόσχας, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάληψης του Κοινοβουλίου από το στρατό.
• 1994: Δημιουργείται στο Ντάρμσταντ της Γερμανίας το χημικό στοιχείο 110, το οποίο αργότερα θα ονομαστεί, προς τιμήν της πόλης, Νταρμστάντιο.
• 1999: Καλλιτέχνες της ροκ και της ποπ δίνουν συναυλία στο Γουέμπλεϊ, με ανθρωπιστικό χαρακτήρα (για τα θύματα του Κοσόβου και του Σουδάν). 1 δισεκατομμύριο άτομα παρακολουθούν τη συναυλία ζωντανά μέσω του διαδικτύου. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κοινό σε συναυλία.
• 2006: Η Βόρεια Κορέα πραγματοποιεί την πρώτη της πυρηνική δοκιμή.
• 2006: Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επιλέγει τον υπουργό Εξωτερικών της Νοτίου Κορέας, Μπαν Κι-Μουν για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού για το διάστημα 2007-2011.

Γεννήσεις:
• 1940: Τζον Λένον, Βρετανός μουσικός και ιδρυτής των Beatles, εμβληματική μορφή της ποπ κουλτούρας.
• 1962: Νίκος Χατζηνικολάου, Έλληνας δημοσιογράφος.
• 1982: Λεωνίδας Κουτσόπουλος, Έλληνας μάγειρας
Θάνατοι:
• 1967: Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, ο αργεντινός επαναστάτης που έγινε παγκόσμιο σύμβολο της αντίστασης και της αυτοθυσίας – εκτελείται στη Βολιβία.
• 1974: Όσκαρ Σίντλερ, ο γερμανός βιομήχανος που έσωσε 1.200 εβραίους κατά το Ολοκαύτωμα (“Η λίστα του Σίντλερ”).
• 1967: Ζόζεφ Πιλάτες, δημιουργός της γνωστής μεθόδου γυμναστικής.

• 2024: Τζορτζ Μπάλντοκ, Ελληνοάγγλος ποδοσφαιριστής.
Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2025 μια συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο..

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]