Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΌΜΙΛΟΣ ΡΑΧΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ Δήλωση διαμαρτυρίας για την απόφαση μετονομασίας του κεντρικού γηπέδου

Προς Δήμαρχο Βέροιας, Δημοτικό Συμβούλιο και Τοπική Κοινότητα Ράχης

Ο Πολιτιστικός Φιλαθλητικός Όμιλος Ράχης εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τον τρόπο λήψης της απόφασης μετονομασίας του Κεντρικού Γηπέδου Ράχης, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και της Τοπικής Κοινότητας.

Η επιλογή έγινε χωρίς διαβούλευση, παρά την αρνητική γνωμοδότηση του Τοπικού Συμβουλίου και χωρίς να ληφθεί υπόψη η ιστορική πορεία και η συλλογική προσπάθεια δεκαετιών που βρίσκεται πίσω από τις αθλητικές υποδομές της περιοχής.

Η απόφαση αυτή αγνοεί την ιστορική μνήμη και την ταυτότητα του τόπου, καθώς το Κεντρικό Γήπεδο – το οποίο εντάσσεται στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου Ράχης – αποτελεί δημιούργημα συλλογικής προσφοράς της τοπικής κοινωνίας, με καθοριστική τη συμβολή ενός ανθρώπου με όραμα, ο οποίος αφιέρωσε χρόνια προσπάθειας για την υλοποίηση του έργου.

Σεβόμαστε τη συμβολή του κ. Φωτιάδη στον τοπικό αθλητισμό, όμως θεωρούμε ότι τέτοιες αποφάσεις πρέπει να βασίζονται σε διάλογο, διαφάνεια και σεβασμό στη μνήμη και την προσφορά όλων όσων συνέβαλαν ουσιαστικά στη δημιουργία των εγκαταστάσεων.

Καθώς η συζήτηση πλέον αφορά το σύνολο του Αθλητικού Κέντρου Ράχης, ζητάμε:

• Να υπάρξει θεσμική, ανοιχτή και ουσιαστική διαβούλευση με τη συμμετοχή των κατοίκων και των τοπικών φορέων.

• Η τελική ονοματοδοσία των υπολοίπων εγκαταστάσεων να αντικατοπτρίζει την ιστορία του τόπου, την τοπική προσφορά και τη συλλογική μνήμη.

Είμαστε στη διάθεση της Δημοτικής Αρχής για έναν ειλικρινή και συνεργατικό διάλογο, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι αποφάσεις για τους δημόσιους χώρους τιμούν δίκαια όλους όσοι οραματίστηκαν και στήριξαν αυτό το έργο από την αρχή.

Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Φ.Ο. Ράχης

Η Πρόεδρος

Παρασκευή Δαμιανίδου

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2025 μια συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο..

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]