Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Πέρασε με 80 ψήφους απο την Βουλή των Σκοπίων η πρώτη πράξη της συνταγματικής αναθεώρησης

Πέρασε την πρώτη ψηφοφορία η συνταγματική αναθεώρηση στην ΠΓΔΜ, η οποία απαιτείται για την ολοκλήρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ογδόντα βουλευτές, η ελάχιστη απαιτούμενη πλειοψηφία, ψήφισαν υπέρ και 39 ψήφισαν κατά, που σημαίνει πως η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ αποφεύγει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Η κυβέρνηση είχε «παγώσει» την έναρξη της συνεδρίασης για περίπου 10 ώρες, προκειμένου να αποσπάσει τις ψήφους που χρειαζόταν από έδρες της αντιπολίτευσης.

Για την ολοκλήρωση της αναθεώρησης του Συντάγματος απαιτούνται δύο ακόμα ψηφοφορίες. Η δεύτερη, όπου θα κριθούν οι ακριβείς τροποποιήσεις, απαιτεί απλή πλειοψηφία 61 εδρών. Η τρίτη, όπου θα οριστικοποιηθεί η αναθεώρηση, απαιτεί εκ νέου 80 έδρες.

Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει ακόμα και τρεις μήνες, καθώς πριν την τελική πλειοψηφία το κείμενο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Νωρίτερα η αξιωματική αντιπολίτευση, το VMRO, είχε καταγγείλει απόπειρες χρηματισμού βουλευτών της ακόμα και με 2 εκατομμύρια ευρώ.

Η κυβέρνηση απέρριψε τις καταγγελίες και έχει απειλήσει με μηνύσεις.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Παραιτήσεις Αχτσιόγλου, 6 βουλευτών και 150 στελεχών του κόμματος – Μεταξύ αυτών και η πρώην βουλευτής Ημαθίας Φρ. Καρασαρλίδου Στη θέση της Αχτσιόγλου στη Βουλή, ο Γιάννης Δραγασάκης

Την αποχώρησή τους από τη Νέα Αριστερά ανακοίνωσαν με επιστολή τους 150 στελέχη του κόμματος μεταξύ αυτών και η πρώην

Διαβάστε περισσότερα »

«Ο πατριωτισμός ως λαϊκιστική ρητορική: η περίπτωση του Αντώνη Σαμαρά»

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Π. Μπαλωμένος konmmpalo @otenet.gr Πολιτικός Επιστήμονας – Διεθνολόγος Ο πατριωτισμός, ως έννοια πολιτικής ταυτότητας και συλλογικής

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]