Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
Κυριακή 21 Ιουνίου 2026: «Χρονικά… τριακονταετίας»: Βιβλιοπαρουσίαση αφιερωματικού τεύχους των ΧΡΟΝΙΚΩΝ της Ε.Μ.Ι.Π.Η. στα ΛΒ’ Παύλεια

Κυριακή 21 Ιουνίου 2026: «Χρονικά… τριακονταετίας»: Βιβλιοπαρουσίαση αφιερωματικού τεύχους των ΧΡΟΝΙΚΩΝ της Ε.Μ.Ι.Π.Η. στα ΛΒ’ Παύλεια

27η Συνάντηση Χορωδιών «Φωνές Ειρήνης» την Κυριακή 21 Ιουνίου στο Πνευματικό Κέντρο Aλεξάνδρειας

27η Συνάντηση Χορωδιών «Φωνές Ειρήνης» την Κυριακή 21 Ιουνίου στο Πνευματικό Κέντρο Aλεξάνδρειας

Kυριακή 5 Ιουλίου: Συναυλία – Αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη

Kυριακή 5 Ιουλίου: Συναυλία – Αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη

Πολιτιστικό καλοκαίρι 2026: 50 βραδιές με μουσικές, θέατρο, συναυλίες, θερινό σινεμά, ντοκιμαντέρ, από την ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας  -Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος, από 18 Ιουνίου έως 23 Σεπτεμβρίου

Πολιτιστικό καλοκαίρι 2026: 50 βραδιές με μουσικές, θέατρο, συναυλίες, θερινό σινεμά, ντοκιμαντέρ, από την ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας -Συνέντευξη Τύπου για

5 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ  ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΨΑΛΗΣ & ΓΑΒΡΙΛΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

5 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΨΑΛΗΣ & ΓΑΒΡΙΛΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Ανακοίνωση για την Εσπερίδα «Σύγχρονες Μορφές της Εκκλησίας» αφιερωμένη στον Ιεραπόστολο Άγιο Χρυσόστομο Παπασαραντόπουλο | Σάββατο 20 Ιουνίου 7:00 μ.μ.

Ανακοίνωση για την Εσπερίδα «Σύγχρονες Μορφές της Εκκλησίας» αφιερωμένη στον Ιεραπόστολο Άγιο Χρυσόστομο Παπασαραντόπουλο | Σάββατο 20 Ιουνίου 7:00 μ.μ.

Βράβευση Μαθητών Δημοτικών Σχολείων που Διακρίθηκαν σε Μαθηματικούς Διαγωνισμούς

Βράβευση Μαθητών Δημοτικών Σχολείων που Διακρίθηκαν σε Μαθηματικούς Διαγωνισμούς

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Πανελλαδικές: Μέχρι σήμερα Πέμπτη, το Μηχανογραφικό

Μέχρι σήμερα, Πέμπτη 17 Ιουλίου 2025, θα είναι ανοικτή η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή Μηχανογραφικού και Παραλλήλου Μηχανογραφικού Δελτίου από τους υποψήφιους των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2025.

Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι μπορούν να μπαίνουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: michanografiko.it.minedu.gov.gr με τη χρήση του προσωπικού κωδικού τους, προκειμένου να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΑΕΙ) και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο για την εισαγωγή σε Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ).

Επισημαίνεται (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ότι η προθεσμία υποβολής Μηχανογραφικού και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου είναι αποκλειστική (έως τα μεσάνυκτα της 17ης Ιουλίου 2025, ώρα 23:59) και μετά την παρέλευσή της, κανένα μηχανογραφικό δελτίο δε θα μπορεί να οριστικοποιηθεί, ούτε να αλλάξει ως προς τις προτιμήσεις των τμημάτων και τη σειρά αυτών.

Επιπλέον, προτείνεται στους υποψήφιους να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το υποβληθέν οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Αναλυτικότερα, οδηγίες και χρήσιμες πληροφορίες για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, παρέχονται στον σύνδεσμο:

https://www.minedu.gov.gr/publications/docs2023/1_ΜΗΧΑΝΟΓΡ_2025_90.pdf

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων

Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα ακολουθήσει η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής την Παρασκευή 25 Ιουλίου 2025.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που είναι διαθέσιμα μέχρι στιγμής, δεν αναμένεται να υπάρξουν ιδιαίτερες μεταβολές στην πλειονότητα των περιπτώσεων. Ειδικότερα, εκτιμάται ότι οι βάσεις θα κινηθούν καθοδικά στο 1ο και 3ο Επιστημονικό Πεδίο (Ανθρωπιστικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), με πτώση της τάξεως των 200 μορίων και 50-150 μορίων αντίστοιχα. Όσον αφορά στο 2ο και στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο (Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής), οι βάσεις αναμένεται να κινηθούν ανοδικά, με άνοδο της τάξεως των 150-200 μορίων, με εξαίρεση τις ανταγωνιστικές σχολές του 2ου Πεδίου, οι οποίες αναμένεται να σημειώσουν μεγαλύτερη άνοδο στις βάσεις εισαγωγής τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2025 μια συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο..

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]