Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Οι γυναίκες του Ομίλου τίμησαν και φέτος το έθιμο της Λαλαγγίτας στο Ξηρολίβαδο

Μέσα στο ξέφωτο του δάσους των πεύκων και κάτω από το ζεστό απογευματινό ήλιο του βουνού, τηρήθηκε και φέτος το έθιμο της Λαλαγγίτας στο Ξηρολίβαδο. Το απόγευμα της Δευτέρας στις 21 Αυγούστου πλήθος Ξηρολιβαδιωτών και επισκεπτών του χωριού συνέρρευσαν στα πεύκα για να γευτούν το παραδοσιακό έδεσμα που ετοίμασαν μαζικότερα από ποτέ οι γυναίκες μέλη του Πολιτιστικού Ομίλου αλλά και μια σειρά από γλυκά και κεράσματα προσφορά των καταστημάτων LIDO, MON KOOLOOR, Φούρνος ΚΟΓΙΑ και Φούρνος ΣΑΛΑΠΑΣΙΔΗ με τη μέριμνα του Π.Ο.Ξ. που συμπλήρωσαν την παραδοσιακή γιορτή.

Μικροί και μεγάλοι έγιναν ακόμη μια φορά κοινωνοί ενός εθίμου που ενώνει και συμφιλιώνει το χωριό και αναβιώνει κάθε χρόνο στο Ξηρολίβαδο για να κρατήσει ζωντανή την παράδοση. Η γιορτή συνοδεύτηκε και ολοκληρώθηκε με χορό ενώ όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Κυριακή 27 Αυγούστου 2023 το μεσημέρι όταν και θα πραγματοποιηθεί η τελευταία καλοκαιρινή εκδήλωση του Ομίλου το «Αποχαιρετιστήριο Γλέντι» με τη συμμετοχή παραδοσιακής ορχήστρας.

Το Δ.Σ. του Π.Ο.Ξ.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2025 μια συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο..

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]