Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

«Ο μάγος του 13» της Χρυσάνθης Πρωτοψάλτου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, οι εκδόσεις Μεταίχμιο και το βιβλιοπωλείο Ηλιοτρόπιο προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε μια εκδήλωση με αφορμή το νέο βιβλίο της Χρυσάνθης Πρωτοψάλτου «Ο μάγος του 13» που θα γίνει τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 στις 6 το απόγευμα στο χώρο της βιβλιοθήκης (Έλλης 8, Βέροια).

Η Χρυσάνθη Πρωτοψάλτου γεννήθηκε στη Βέροια, την εποχή της ασπρόμαυρης τηλεόρασης. Πέρασε καλοκαίρια ποτισμένα απ΄ τη μυρωδιά του ροδάκινου και χειμώνες μουσκεμένους στο ατέλειωτο Βεροιώτικο ψιλόβροχο, ακούγοντας παραμύθια απ΄τους παππούδες της. Σπούδασε Προσχολική Αγωγή στη Θεσσαλονίκη, έπειτα γνωρίστηκε με τον Χρήστο, παντρεύτηκαν, και λίγο αργότερα γεννήθηκαν ο Νίκος και ο Γιάννης. Κι επειδή όλοι τους αγαπούσανε πολύ τις ιστορίες, η Χρυσάνθη σκέφτηκε: <<Χμ, καλά τα κέικ και τα κουλουράκια, αλλά μήπως να΄ φτιαχνα και καμιά ιστορία;>> Άρχισε λοιπόν στην κουζίνα της σκέψης της να τις πλάθει, να τις μαγειρεύει, να τις φουρνίζει και μετά να τις σερβίρει ζεστές ζεστές και λαχταριστές: ιστορίες για γέλια ή για κλάματα. Μερικές απ’αυτές πήρανε βραβεία, άλλες γίνανε βιβλία. Κάποιες τις διάβασαν πολλοί, μα κάποιες άλλες κανένας, μιας και δεν τις έχει βγάλει ακόμη απ’το ντουλάπι του μυαλού της.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Το απόγευμα της Κυριακής, οι δράσεις του Family Festival, που αναβλήθηκαν λόγω της βροχής

Μετά την αναβολή, λόγω της βροχής, των απογευματινών δράσεων στο πάρκο των Αγίων Αναργύρων, στο πλαίσιο του 3ου Veria Family Festival, ανακοινώνεται ότι οι

Διαβάστε περισσότερα »

Veria Family Festival: Αναβάλλονται λόγω βροχής οι απογευματινές δράσεις στο πάρκο Αγίων Αναργύρων

Η δυνατή μπόρα που ξέσπασε και συνεχίζεται στη Βέροια, οδηγεί στην αναβολή των υπαίθριων απογευματινών εκδηλώσεων στο πάρκο των Αγίων

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]