Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Ο Αντώνης Μαρτσάκης εντυπωσίασε στο Αρκουδοχώρι Νάουσας Μια αυθεντική κρητική βραδιά που άνοιξε το φετινό πολιτιστικό καλοκαίρι

Σε μια μαγευτική βραδιά γεμάτη μουσική, συγκίνηση και αυθεντικό κρητικό χρώμα, ο διακεκριμένος ερμηνευτής της παραδοσιακής μουσικής και δεξιοτέχνης του βιολιού Αντώνης Μαρτσάκης ξεσήκωσε το κοινό στο Αρκουδοχώρι Νάουσας, εγκαινιάζοντας το φετινό καλοκαιρινό πολιτιστικό πρόγραμμα της τοπικής κοινότητας, το βράδυ της Δευτέρας 23 Ιουνίου 2025.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Αγίου Αθανασίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας, και προσέλκυσε πλήθος κόσμου, που πλημμύρισε το χωριό με ενθουσιασμό. Η Κρήτη “ταξίδεψε” μέχρι τη Νάουσα, μέσα από τον παλμό της λύρας, τα παραδοσιακά κρητικά ακούσματα, τις μαντινάδες και τους δυναμικούς χορούς που μόνο ο Αντώνης Μαρτσάκης και η ορχήστρα του ξέρουν να προσφέρουν.

Στο πλευρό του βρέθηκαν οι εξαιρετικοί μουσικοί συνεργάτες του: Νίκος Μαρεντάκης και Κώστας Κοζωνάκης στο λαούτο και ο Χρήστος Πιτροπάκης στο νταουλάκι, προσφέροντας ένα μουσικό σύνολο που τίμησε στο έπακρο την κρητική παράδοση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Νίκος Κουτσογιάννης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Άννα Ασλανίδου, Άννα Βασιλειάδου, Βίκυ Δανιηλίδου, Θεόδωρος Δολδούρης και Γρηγόρης Σαμαράς, καθώς και δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Νίκος Κουτσογιάννης εξήρε το έργο των μελών του Τοπικού Συμβουλίου και του Προέδρου, δηλώνοντας:

«Είμαστε όλοι μια γροθιά. Τα καλύτερα για το Αρκουδοχώρι έρχονται. Θα περάσουμε υπέροχα με τους φίλους μας από την Κρήτη».

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αρκουδοχωρίου κ. Βασίλης Λαφάρας δεν έκρυψε τη συγκίνησή του, τονίζοντας:

«Είναι μια συγκινητική βραδιά και μια ιστορική ημέρα για το Αρκουδοχώρι. Μετά από 90 χρόνια τολμήσαμε, ψάξαμε και αποφασίσαμε όλοι εδώ στο χωριό μας ότι είμαστε όλοι Αρκουδοχωρίτες. Κάναμε την εισήγησή μας και το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα το Αρκουδοχώρι να ξαναγίνει Αρκουδοχώρι».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και πλαισίωσαν την ατμόσφαιρα πολιτιστικοί σύλλογοι που συνέβαλαν στη μοναδικότητα της βραδιάς:

·        Σύλλογος Κρητών Θεσσαλονίκης «Ιδέα Γη»

·        Σύλλογος Κρητών Ημαθίας

·        Πολιτιστικός Σύλλογος «Αράπιτσα»

·        Πολιτιστικός Σύλλογος «Πυρσός»

·        Χορευτικός Όμιλος Νάουσας

Το Αρκουδοχώρι γέμισε ήχους, χορούς και αρώματα Κρήτης, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά τη δύναμη του πολιτισμού να ενώνει, να συγκινεί και να αναδεικνύει την τοπική ταυτότητα μέσα από τις πιο αυθεντικές του εκφάνσεις.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2025 μια συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο..

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]