Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται  το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο  Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Νάουσας και του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Επικοινωνίας για εκπαιδευτικές και δημοσιογραφικές δράσεις

Ο Δήμος Ηρωικής Πόλεως Νάουσας και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας (European Communication Institute – E.C.I.) προχωρούν σε μια σημαντική συνεργασία, με την υπογραφή Μνημονίου που στοχεύει στην υλοποίηση εκπαιδευτικών και δημοσιογραφικών δράσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας για την περιοχή.

Συγκεκριμένα, το Μνημόνιο προβλέπει τη δημιουργία Μεταπτυχιακού Προγράμματος για Βαλκάνιους Επικοινωνητές καθώς και τη διοργάνωση Πανελλαδικού Συνεδρίου, με την υποστήριξη της ΕΣΗΕΜΘ και της ΠΟΕΣΥ. Οι πρωτοβουλίες αυτές αναμένεται να ενισχύσουν την εξωστρέφεια και την εκπαιδευτική δραστηριότητα του Δήμου Νάουσας, αναδεικνύοντας τον ρόλο του ως περιφερειακό κόμβο γνώσης και διαλόγου.

Η επίσημη υπογραφή και παρουσίαση του Μνημονίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, την Δευτέρα 26 Μαΐου 2025, στο πλαίσιο των δράσεων FRONTPAGE του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Επικοινωνίας και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, για την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου. Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στον χώρο του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.

Εδώ το επίσημο δελτίο τύπου του E.C.I.: https://eci-org.eu/?p=14149

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί αντιπροσωπεία του Δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας, μαζί με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και εκπροσώπους του Συλλόγου  Εν Αθήναις Ναουσαίων «Ο Ζαφειράκης». Η πρωτοβουλία εντάσσεται στη συνεχιζόμενη δράση Citizen Literacy, που υλοποιείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Ελλάδα και το E.C.I.

Στο πλαίσιο του FRONTPAGE PROJECT, θα πραγματοποιηθεί επίσης Συνάντηση Αντιλογίας (Debate) μεταξύ νέων πολιτών από ρητορικές ομάδες και πανεπιστημιακούς φορείς, με θεματική:

«Πέρα από το Πρωτοσέλιδο: Ό,τι Παραμένει Αόρατο – Δημόσια Αντιλογία για τα Μέσα, την Παραπληροφόρηση και την Προβολή των Ειδήσεων»,

και αντικείμενο της αντιλογίας: «Λογοκρισία ψευδών ειδήσεων: Προστασία της Δημοκρατίας ή Περιορισμός της Ελευθερίας; / Censorship of fake news: Protecting Democracy or Limitation of Freedom?».

Η συνεργασία του Δήμου Νάουσας με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας αποδεικνύει την προοδευτική στρατηγική του Δήμου στην ενίσχυση της γνώσης, της ενημέρωσης και της δημιουργικής έκφρασης, με περιφερειακό, εθνικό και διεθνή αντίκτυπο.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2025 μια συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο..

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]