Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα θα απαλλάσσονται από τα δημοτικά τέλη

Σύμφωνα με αυτήν, οι ιδιοκτήτες κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων θα απαλλάσσονται αυτόματα από την υποχρέωση πληρωμής δημοτικών τελών από τη στιγμή που διακόπτεται η ηλεκτροδότηση του ακινήτου. Η αλλαγή αυτή θα εφαρμόζεται χωρίς να απαιτείται από τον ιδιοκτήτη να υποβάλει αίτηση ή δήλωση στον δήμο, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.

Η νέα διαδικασία αναμένεται να διευκολύνει χιλιάδες ιδιοκτήτες, προστατεύοντάς τους από τις παγίδες των αναδρομικών χρεώσεων. Παράλληλα, εξασφαλίζεται μεγαλύτερη διαφάνεια και δικαιοσύνη, καθώς οι δήμοι θα χρεώνουν μόνο όταν υπάρχει πραγματική χρήση ενός ακινήτου.

Είναι ενδεικτικό πως σήμερα, πολλοί ιδιοκτήτες δεν γνωρίζουν ότι πρέπει να δηλώσουν στον δήμο τη διακοπή της ηλεκτροδότησης ενός ακινήτου. Για παράδειγμα, αν ένας ιδιοκτήτης έχει ένα διαμέρισμα που παραμένει άδειο και μη ηλεκτροδοτούμενο για αρκετά χρόνια, μπορεί να θεωρήσει ότι δεν υπάρχουν οφειλές για δημοτικά τέλη. Ωστόσο, οι δήμοι συνεχίζουν να χρεώνουν τέλη, αφού η διακοπή της ηλεκτροδότησης από τον ΔΕΔΔΗΕ δεν σημαίνει αυτόματα και τη διακοπή των δημοτικών τελών. Το αποτέλεσμα είναι πως όταν το ακίνητο ξανανοικιαστεί ή πουληθεί, οι οφειλές αποκαλύπτονται και πολλές φορές φτάνουν σε πολύ υψηλά ποσά, ειδικά αν πρόκειται για μεγάλα ακίνητα ή επαγγελματικούς χώρους.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση ενός κεντρικού καταστήματος που έμεινε κενό για δέκα χρόνια χωρίς ρεύμα. Ο ιδιοκτήτης του, θεωρώντας ότι δεν οφείλει τίποτα, δεν έκανε καμία ενέργεια. Όταν αποφάσισε να το νοικιάσει ξανά, διαπίστωσε ότι οφείλει χιλιάδες ευρώ σε αναδρομικά δημοτικά τέλη. Αντίστοιχες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί και για κενά διαμερίσματα ή αποθήκες.

Με τη νέα ρύθμιση, αυτή η διαδικασία απλοποιείται. Οι δήμοι θα συνδέονται ψηφιακά με τον ΔΕΔΔΗΕ και θα ενημερώνονται αυτόματα για κάθε διακοπή ρεύματος. Έτσι, αν ένα ακίνητο σταματήσει να ηλεκτροδοτείται και δεν χρησιμοποιείται, οι δημοτικές χρεώσεις θα διακόπτονται άμεσα. Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες δεν θα χρειάζεται να υποβάλουν χειροκίνητα δηλώσεις ή βεβαιώσεις διακοπής στον δήμο.

Η αλλαγή αυτή δεν καλύπτει περιπτώσεις όπου ένα ακίνητο χρησιμοποιείται χωρίς ρεύμα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο ιδιοκτήτης ή ο χρήστης θα πρέπει να δηλώσει τη χρήση του ακινήτου για να υπολογιστούν τα τέλη. Για παράδειγμα, αν κάποιος χρησιμοποιεί ένα κενό κατάστημα ως αποθηκευτικό χώρο χωρίς ηλεκτροδότηση, θα έχει την υποχρέωση να το δηλώσει στον δήμο.

Πηγή: www.dnews.gr

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2025 μια συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο..

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]