Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται  το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο  Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Με μεγάλη επιτυχία «Η ιστορία του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου» στη Νάουσα

Το απόγευμα του Σαββάτου, 16 Δεκεμβρίου, στο κατάμεστο Μητροπολιτικό Κέντρο Πολιτισμού «Παντάνασσα» στη Νάουσα πραγματοποιήθηκε η δεύτερη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Γραφείου Ποιμαντικής Διακονίας για τα παιδιά των κατηχητικών συνάξεων των ενοριών της ηρωικής πόλεως της Ναούσης και των περιχώρων.

Μέσα από την προβολή ολιγόλεπτου βίντεο παρουσιάστηκε «Η ιστορία του Χριστουγεννιάτικου δέντρου», μία διήγηση που σκοπό είχε να δείξει τη σύνδεση της εορτής των Χριστουγέννων με το δέντρο του κήπου της Εδέμ και τη βυζαντινή εικόνα «Ρίζα του Ιεσσαί». Στο βίντεο έγινε αναφορά ακόμη στην εικόνα της Γέννησης του Κυρίου και την παράδοση για την θαυμαστή βλάστηση δέντρου που πιστοποιούσε το μυστήριο καθώς και στα βυζαντινά έθιμα για τα δέντρα της ελεημοσύνης στην Κωνσταντινούπολη.

Τέλος, η προβολή ολοκληρώθηκε με τη δράση του Αγίου Βονιφατίου, ισαποστόλου της Γερμανίας και το θαύμα που καθιέρωσε τον στολισμό του έλατου ως χριστουγεννιάτικου δέντρου. Το ολιγόλεπτο βίντεο αποτελεί παραγωγή του Γραφείου Ποιμαντικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως μας, το οποίο επιμελήθηκε η κατηχήτρια κ. Μαρία Χαλδαιοπούλου.

Ακολούθησε διαδραστικό δρώμενο από τις κατηχήτριες κ. Ευθυμία Χατζηκυριακίδου και κ. Σωτηρία Χαλδαιοπούλου, οι οποίες παρουσίασαν το έργο του ευαγγελισμού των παιδιών και των νέων που επιτελείται στα κατηχητικά με τη χρήση σύγχρονων παιδαγωγικών μέσων και εποπτικού υλικού.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τους μαθητές του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως, οι οποίοι ερμήνευσαν εκκλησιαστικούς ύμνους και κάλαντα των Χριστουγέννων, ενώ την εκδήλωση επιμελήθηκε και παρουσίασε ο Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως και Αρχιερατικός Επίτροπος Ειρηνουπόλεως Αρχιμ. Αρσένιος Χαλδαιόπουλος.

Στο τέλος ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, απηύθυνε τον πατρικό του χαιρετισμό, ευχαρίστησε θερμά όσους κοπίασαν για την άρτια διεξαγωγή της εκδήλωσης, μοίρασε δώρα στο πλήθος των παιδιών και μίλησε στους παραβρισκόμενους.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2025 μια συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο..

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]