Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται  το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο  Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Φωταγώγηση του Δημαρχείου Νάουσας για τον Μήνα Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού

Ο Δήμος Ηρωικής Πόλεως Νάουσας συμμετέχει ενεργά και φέτος στις πανελλήνιες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, τιμώντας τον Οκτώβριο, που έχει καθιερωθεί διεθνώς ως Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού.

Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί τη συχνότερη μορφή κακοήθειας στις γυναίκες και μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις δημόσιας υγείας. Υπολογίζεται ότι μία στις οκτώ γυναίκες στις ανεπτυγμένες χώρες θα νοσήσει κατά τη διάρκεια της ζωής της, ενώ δεν είναι λίγες και οι περιπτώσεις ανδρών που προσβάλλονται. Στην Ελλάδα καταγράφονται ετησίως περίπου 4.500 νέα περιστατικά και 1.300 θάνατοι, ωστόσο η έγκαιρη διάγνωση και η συστηματική πρόληψη αυξάνουν θεαματικά τα ποσοστά ίασης.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία υλοποιεί Πανελλήνια Δράση Ευαισθητοποίησης, σε συνεργασία με μεγάλους Δήμους της χώρας, φωταγωγώντας εμβληματικά κτίρια και δημόσιους χώρους με το ροζ χρώμα, σύμβολο ελπίδας, στήριξης και αγάπης για όλες τις γυναίκες που δίνουν τη μάχη με τη νόσο.

Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα, ο Δήμος Ηρωικής Πόλεως Νάουσας θα προβεί στη φωταγώγηση του Δημαρχείου Νάουσας, την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου, στις 7:00 μ.μ., στο ροζ χρώμα, θέλοντας με αυτόν τον συμβολικό τρόπο να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα ζωής, ελπίδας και πρόληψης προς όλους τους πολίτες.

Ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Νίκος Κουτσογιάννης δήλωσε σχετικά:

«Η πρόληψη σώζει ζωές. Με τη φωταγώγηση του Δημαρχείου μας, τιμούμε όλες τις γυναίκες που δίνουν καθημερινά τον αγώνα τους και υπενθυμίζουμε ότι η ενημέρωση, η έγκαιρη διάγνωση και η αγάπη προς τον εαυτό μας αποτελούν τα ισχυρότερα όπλα απέναντι στον καρκίνο του μαστού. Ο Δήμος Νάουσας στηρίζει με πράξεις κάθε πρωτοβουλία που προάγει την υγεία, την αλληλεγγύη και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Η δράση είναι ανοικτή για το κοινό, το οποίο καλείται να παρευρεθεί συμβολικά στη φωταγώγηση, εκφράζοντας την υποστήριξη και την ευαισθητοποίησή του σε ένα ζήτημα που αφορά όλες και όλους.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2025 μια συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο..

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]