Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Ερώτηση Κοτίδη για τη νέα οριοθέτηση και τη δυνατότητα δόμησης, σε οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκων

Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κατέθεσε ο Βουλευτής Ν. Ημαθίας, Κοτίδης Βασίλειος, με θέμα: «Αρνητικές επιπτώσεις σε κατοίκους και ιδιοκτήτες ακινήτων εντός οικισμών σε αγροτικές περιοχές με πληθυσμό κάτω των 2000 κατοίκων, βάσει της νέας οριοθέτησης τους, με το Π.Δ.129/2025 (ΦΕΚ Δ’ 194/15-4-2025)» Στην Ερώτ5ηση αναφέρει:

«Κύριε Υπουργέ,

Πολλά οικόπεδα που βρίσκονται εκτός των ορίων οικισμών, όπως αυτά καθορίζονται από το Π.Δ. 129/2025 (ΦΕΚ Δ’ 194/15-4-2025), κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν ως μη οικοδομήσιμα. Αυτό αφορά ιδιαίτερα σε οικόπεδα που δεν πληρούν τα νέα κριτήρια αρτιότητας, όπως ελάχιστο εμβαδό 2000 τ.μ. και πρόσοψη 15 μέτρων σε κοινόχρηστο χώρο για τη Ζώνη Α. Η μετατροπή των ως άνω οικοπέδων σε μη οικοδομήσιμα συνεπάγεται την απώλεια επενδύσεων για ιδιοκτήτες που είχαν προγραμματίσει εντός τους την ανέγερση κατοικιών ή άλλων κτισμάτων, επηρεάζοντας αρνητικά και την τοπική κοινωνία, καθώς, οδηγεί σε μείωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος στις αγροτικές περιοχές. Ο περιορισμός της δυνατότητας δόμησης σε μικρούς οικισμούς ωθεί ιδιαιτέρως τους νέους κατοίκους τους σε μετακίνηση προς τα αστικά κέντρα, επιτείνοντας το φαινόμενο της αστυφιλίας και οδηγώντας σε περαιτέρω ερήμωση των χωριών. Παράλληλα, η εφαρμογή του Π.Δ. περιορίζει το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στον καθορισμό των ορίων των οικισμών, καθώς, οι αποφάσεις λαμβάνονται κεντρικά χωρίς την απαραίτητη διαβούλευση με τις τοπικές κοινότητες.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε, έτσι ώστε, αφενός, να μην αποκλείονται υφιστάμενες εκτάσεις οικοπέδων εντός οικισμών από την δυνατότητα δόμησης όπου η εν λόγω παρεχόταν μέχρι πρότινος, και αφετέρου, να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των ως άνω ιδιοκτητών με τη θέσπιση μεταβατικών διατάξεων και τέλος, να ενισχυθεί η εμπλοκή των τοπικών Αρχών στη διαδικασία θέσης των ορίων των οικισμών, μέσω κοινωνικής διαβούλευσης;».

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2025 μια συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο..

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]