Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ Για την επισκεψιμότητα των αρχαιολογικών χώρων

Κύριε Διευθυντά

Η δημοσίευση των αποτελεσμάτων της επισκεψιμότητας σε μουσεία &αρχαιολογικούς χώρους, άλλους μπορεί να τους ενθουσίασε και άλλους τους προβλημάτισε ,σκεπτόμενοι την χρονολογική δημιουργία τους αλλά και την εθνική σημασία που έχουν οι αρχαιολογικοί χώροι της Βεργίνας μας.

Επίσης δεν γνωρίζω να υπάρχει σήμερα ικανοποίηση στην ,συνεχώς φθίνουσα οικονομικά, πόλη μας από τα διθυραμβικά δημοσιοποιούμενα αποτελέσματα αυτά από το υπουργείο και τους φορείς!

Ισχνά τα οφέλη στην πόλη μας που θα έπρεπε να αποτελεί σταθμό των χιλιάδων επισκεπτών της Βεργίνας η μεγάλου μέρους αυτών.

Αλλά πως να αποτελέσει σταθμό και τόπο διαμονής όταν τα λεωφορεία και τα βαν που καταφθάνουν δεν μπορούν να σταθμεύσουν ούτε για απο-επιβίβαση των επισκεπτών, νούμερο ένα προϋπόθεση!

Επεσήμανα και κατά το παρελθόν τι γίνεται σε άλλες τουριστικά ανεπτυγμένες περιοχές της Ευρώπης, πχ στην Βαρκελώνη η οποία με 1 εκατομμύριο κατοίκους υποδέχεται κάθε χρόνο 12 εκατομμύρια τουρίστες.

Τα λεωφορεία από τα πέριξ και κοντινές πόλεις παρκάρουν σε ειδικούς χώρους για 10 λεπτά αυστηρά ,αποβιβάζουν τους επιβάτες και τους παραλαμβάνουν μετά από 6-8 ώρες από το ίδιο κεντρικό σημείο αφού ανακατευθύνονται  για μόνιμο πάρκινγκ σε καθορισμένους χώρους με πληρωμή!

Νομίζω ότι οι αρμόδιοι τουρισμού εκτός από όρεξη για δουλειά θα έπρεπε να εντρυφούν σε εμπειρίες, μεθόδους και δοκιμασμένες πρακτικές ανεπτυγμένων τουριστικά πόλεων.

Αυτό θέλει και κόπο και τρόπο!

Να σημειώσω ακόμη ότι κατά την διαδρομή από το προάστειο που μέναμε μέχρι την Βαρκελώνη δεν υπήρχαν σηματοδότες-φανάρια  παρά μόνον κυκλικοί κόμβοι!…Εδώ?!

Επίσης η ανάδειξη ταυτόχρονα με την Βεργίνα του Βήματος του Αποστόλου Παύλου, της Παναγίας Σουμελά, της Μίεζας-σχολή Αριστοτέλη, της Παναγίας Δοβρά-Αγίου Λουκά, της Χάβρας-Μπαρμπούτα, των γαστρονομικών ιδιαιτεροτήτων κλπ θα βοηθούσε στον στόχο μας.

Tουριστική ανάπτυξη σημαίνει ευημερία των δημοτών, δουλειά για όλους και ζωντάνεμα μιας μαραζωμένης πόλης.

Με καλή θέληση και διάθεση

Αργύρης Φουκαλάς

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2025 μια συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο..

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]