Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται  το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο  Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Διεθνής Έρευνα «Global Public Confidence»: Μόνον ένας στους 4 Έλληνες δηλώνει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε προσωπική οικονομική κρίση -Μεγαλύτερη η ανασφάλεια των πολιτών σε σχέση με πέρσι

Υπό διαρκή πίεση, η οποία μάλιστα βαίνει συνεχώς αυξανόμενη, βρίσκονται οι Έλληνες, με μόνον έναν στους τέσσερις να δηλώνει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει και την πλειονότητα των πολιτών να εμφανίζονται πιο προσεκτικοί από ποτέ στη διαχείριση των οικονομικών τους.

Γενικότερα, όπως αναδεικνύει η Διεθνής Έρευνα «Global Public Confidence» που πραγματοποιήθηκε σε 21 χώρες από το Δίκτυο IRIS και την Focus Bari, το υψηλό κόστος ζωής, οδηγεί σε περικοπές κυρίως σε ρούχα, φαγητό έξω, αλλά και τρόφιμα, με διαφορετική ένταση ανά χώρα.

Αν και η ανησυχία για το κόστος ζωής αγγίζει όλες τις χώρες, στην Ελλάδα σχεδόν όλα τα νοικοκυριά αντιμετωπίζουν αυξημένες δυσκολίες: Το 90% δηλώνει ότι σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν το νοικοκυριό του έχει μεγαλύτερη δυσκολία στο να τα βγάλει πέρα.

Το υψηλό κόστος ζωής οδηγεί παγκοσμίως σε περικοπές, κυρίως ρούχα, φαγητό έξω και τρόφιμα. Αν και κοινό φαινόμενο, η ένταση διαφέρει ανά χώρα, με την Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες με τις μεγαλύτερες περικοπές.

Το 88% των Ελλήνων πολιτών αναφέρει ότι έχει προχωρήσει σε περικοπές στην αγορά ρούχων, το 85% έχει περιορίσει το φαγητό έξω, ενώ το 72% αγοράζει και λιγότερα τρόφιμα.

Στην κορυφή των περικοπών η χώρα μας

Μάλιστα ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή των περικοπών σε ότι αφορά στην αγορά ρούχων και έπειτα ακολουθούν κατά σειρά η Κένυα, η Τουρκία και ο Παναμάς.

Επιπλέον, ένας στους δύο «κόβει» τρόφιμα με την Τουρκία, την Κένυα και την Ελλάδα να βρίσκονται στην κορυφή και στην αντίπερα όχθη να βρίσκονται Ελβετία και Ισπανία.

Βεβαίως και η στέγη δοκιμάζει για τα καλά τα νοικοκυριά με το 34% στην Ελλάδα να δηλώνει ότι καθυστερεί τις πληρωμές του ενοικίου ή του στεγαστικού δανείου.

Ανασφάλεια κι επιφυλακτικότητα

Παράλληλα, οι Έλληνες σε σχέση με την οικονομική τους κατάσταση εμφανίζονται ανασφαλείς και επιφυλακτικοί σε σχέση με έναν χρόνο πριν. Το 35% αναφέρει ότι δεν είναι σε καλύτερη οικονομική κατάσταση τώρα και ένα 32% είναι «στα ίδια».

Εξάλλου, μόνον ένας στους 4 πιστεύει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε προσωπική οικονομική κρίση (π.χ. απώλεια σπιτιού), καθώς το 35% δεν αισθάνεται σίγουρο ότι θα μπορούσε να χειριστεί μια τέτοια κατάσταση. Επιπροσθέτως, 7 στους 10 δηλώνουν πιο προσεκτικοί από ποτέ στη διαχείριση των οικονομικών τους.

Πηγή: ot.gr

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2025 μια συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο..

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]