Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Από τα ουράνια αναλόγια θα υμνολογεί τον Τριαδικό Θεό ο Τάσος Παπακώτας

Για τα ουράνια αναλόγια πέταξε το βράδυ της Δευτέρας 31 Μαρτίου ο Τάσος Παπακώτας, για να υμνολογεί αιώνια, από εδώ και πέρα, στο πλευρό του Θεοδόση Τσουκαλά και του Δημήτρη Νίκου, τον Τριαδικό Θεό, την Υπεραγία Θεοτόκο και τον Άγιο Μηνά, τον οποίο υπηρέτησε για δεκαετίες, στον Ιερό του Ναό στη Νάουσα, ως επίτροπος, αναγνώστης και υποδιάκονος. Θύμισες πολλές από την παιδική μου ηλικία στο μαγαζί των αδελφών Παπακώτα, με τους τόνους κομφετί, τις σερπατίνες, τις χριστουγεννιάτικες γιρλάντες και τις γυάλινα λαμπιόνια, τα σιγαρέτα Ματσάγκος και εκείνο το πελώριο μπλε φορτηγό που οδηγούσε ο αείμνηστος Σταύρος Καπνιστής, οδηγός στους Παπακώτηδες, μαζί με το μικρό βανάκι. Εποχές γεμάτες ζωή και δημιουργία για τη Νάουσα. Ο Τάσος πάντοτε καλοσυνάτος και με χαμόγελο μας τρατάριζε και από κανένα γλυκό, αδυναμία του ήταν άλλωστε, μαζί με τις γκαζόζες “Τέρψις”. Ο αγώνας με τον διαβήτη κράτησε 33 χρόνια. Πόνος, εγχειρήσεις, αλλά η ψυχική δύναμη, που αντλούσε από την καθημερινή του επαφή με τη Θριαμβεύουσα εκκλησία στην ενορία μας, τον Αγιαμηνά, τεράστια. Καρτερικά υπέμεινε την ταλαιπωρία των νοσοκομείων, με προσευχή, εξομολόγηση και Θεία Κοινωνία, τον τελευταίο χρόνο. Η ψυχή του πέταξε ήρεμα στον Δημιουργό της για να συναντήσει συγγενείς, φίλους και γνωστούς. Από τη Νάουσα, την παλιά “Ομόνοια”, τα μοναστήρια που τόσο αγάπαγε και επισκέπτονταν.

Αιωνία σου η μνήμη αγαπημένε μου Τάση και ο Θεός να παρηγορεί τους δικούς σου.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Τάσος Μπαρτζώκας: Συνάντηση με τη Λέσχη Καταδρομέων Ημαθίας – Στο επίκεντρο ο εθελοντισμός και η προσφορά στην Πολιτική Προστασία

Με το Διοικητικό Συμβούλιο και μέλη της Λέσχης Καταδρομέων Ημαθίας συναντήθηκε στην Νάουσα ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας

Διαβάστε περισσότερα »

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2026: «Μετά τον έρωτα τι;», Το βιβλίο του ψυχοθεραπευτή Δρ. Γιώργου Γιαννούση, παρουσιάζεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη «Θ. Ζωγιοπούλου»

Το βιβλίο του ψυχολόγου-ψυχοθεραπευτή Δρ. Γιώργου Γιαννούση με τίτλο «Μετά τον έρωτα τι;», παρουσιάζεται από την Δημοτική Βιβλιοθήκη «Θ. Ζωγιοπούλου»

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]