Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Απ. Τζιτζικώστας: “Το σχέδιο της Π. Κ. Μακεδονίας για τον κλάδο της ένδυσης και της κλωστοϋφαντουργίας αποδίδει καρπούς – Θεαματικά τα αποτελέσματα των εξαγωγών”

Συμφωνίες για εξαγωγές συνολικής αξίας 5 εκ. ευρώ έκλεισε ο κλάδος της ένδυσης και της κλωστοϋφαντουργίας της Κεντρικής Μακεδονίας μέσα στο 2023, χάρις στην πολιτική ανάπτυξης του κλάδου, που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η διαρκής προσπάθεια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να κάνει τους συγκεκριμένους παραγωγικούς κλάδους πιο εξωστρεφείς, ενισχύοντας τον εξαγωγικό προσανατολισμό τους, μέσα από την οργάνωση της συμμετοχής τους σε διεθνείς εκθέσεις, αποδίδει καρπούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ), “η συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων σε διεθνείς εκθέσεις, που υποστηρίχθηκε ενεργά και το 2023, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, απέδωσε σε συνεργασία με τον ΣΕΠΕΕ, συμφωνίες εξαγωγών ελληνικών ενδυμάτων και κλωστοϋφαντουργικών, συνολικής αξίας, άνω των 5 εκ. ευρώ. Είναι ενδεικτικό ότι στις δύο από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις μόδας που πραγματοποιήθηκαν τους τρεις τελευταίους μήνες, την MUNICH FABRIC START (18-20/7/2023) στο Μόναχο και την MOMAD METROPOLIS (15-17/9/2023) στη Μαδρίτη, οι 12 ελληνικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν, πραγματοποίησαν 452 ‘Β to B’ συναντήσεις με ξένους και Έλληνες αγοραστές, με άμεσο αποτέλεσμα τη σύναψη συμφωνιών για παραγγελίες, ύψους 1.850.000 ευρώ. Συνολικά το 2023, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης ενίσχυσαν μέσω του ΣΕΠΕΕ, τη συμμετοχή 36 επιχειρήσεων σε πέντε διεθνείς εκθέσεις του κλάδου”.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, “τα εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα στους δυναμικούς κλάδους της ένδυσης και της κλωστοϋφαντουργίας αποδεικνύουν την αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα του σχεδιασμού ανάπτυξης που έχουμε για τις επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας. Ένας κλάδος, ο οποίος πριν από χρόνια κατέγραφε καθοδική πορεία, χάρις στο σχέδιό μας και την επιμονή μας να τον στηρίξουμε και να του δώσουμε διέξοδο και προοπτική, απέκτησε δυναμική και μέλλον. Και αυτή η εξέλιξη των επιχειρήσεων του τόπου μας ουσιαστικά δημιουργεί ανάπτυξη, δημιουργεί θέσεις εργασίας, δημιουργεί εισόδημα για χιλιάδες νοικοκυριά. Μέσα από την ενίσχυση του εξαγωγικού χαρακτήρα του ενδύματος και της κλωστοϋφαντουργίας πετυχαίνουμε επίσης να μπούμε σε νέες αγορές, να ενισχύσουμε την παραγωγικότητα και τις επενδύσεις και να αναπτύξουμε την περιφερειακή μας οικονομία. Όπως άλλωστε κάνουμε και με τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό, που αποτελούν βασικούς πυλώνες της αναπτυξιακής διαδικασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι άλλη μια απόδειξη ότι το αναπτυξιακό σχέδιό μας είναι και επωφελές και εξωστρεφές. Αποδεικνύει ότι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την οποία με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια υποστηρίζουμε, αποτελεί την καλύτερη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων για τον τόπο και τους συμπολίτες μας”.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας επισήμανε: “Η συστηματική στήριξη τα τελευταία χρόνια της εξωστρέφειας του κλάδου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αποδίδει καρπούς. Οι επιχειρηματίες του κλάδου κερδίζουν συνεχώς έδαφος στο εξωτερικό με την υψηλή ποιότητα και αισθητική των ελληνικών προϊόντων. Η δυναμική της ελληνικής κλωστοϋφαντουργίας, με σημείο αναφοράς την Κεντρική Μακεδονία, αναγνωρίζεται διεθνώς. Συνεχίζουμε και τα επόμενα χρόνια να εργαζόμαστε μεθοδικά, για την ανάδειξη της σε ισχυρό οικονομικό πυλώνα, με υψηλό αριθμό θέσεων εργασίας και αξιοσημείωτο κύκλο εργασιών”.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δραστηριοποιούνται περίπου 1.000 επιχειρήσεις ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας (το 44% της χώρας), οι οποίες απασχολούν 12.000 εργαζόμενους (48% της χώρας) και πραγματοποιούν εξαγωγές 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ (το 70% της χώρας).

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2025 μια συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο..

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]