Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Αναβίωση αδειών για τη λειτουργία μικρών υδροηλεκτρικών σταθμών, στη Νάουσα

Σημαντική και εξαιρετικά παραγωγική χαρακτήρισε ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., και βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος τη συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τον Υπουργό κ. Παπασταύρου και το Δήμαρχο της Ηρωϊκής Πόλης Νάουσας κ. Κουτσογιάννη.

Αντικείμενο της συνάντησης, η αξιοποίηση  των υδατικών πόρων του ορεινού όγκου του Βερμίου στη βάση του ολιστικού σχεδίου  που έχει κατατεθεί από το Δήμο της Ηρωϊκής Πόλης της Νάουσας και περιλαμβάνει:

Την αναβίωση της αδειοδότησης για τη λειτουργία μικρών υδροηλεκτρικών σταθμών, συνολικής ισχύος 2 MW, που θα αποφέρει έσοδα στο Δήμο της Ηρωϊκής Πόλης της Νάουσας.

Την  δημιουργία ταμιευτήρων των υδατικών πόρων της περιοχής που θα αξιοποιηθούν για να καλύψουν τις ανάγκες  ύδρευσης, άρδευσης και εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα, παραγωγής ενέργειας και αγροτουρισμού.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παπασταύρου αντιμετώπισε θετικά το σύνολο των συγκεκριμένων προτάσεων και δεσμεύτηκε να δρομολογήσει τις απαιτούμενες ενέργειες για την αναβίωση των αδειών αξιοποίησης των υδατικών πόρων της περιοχής, προς όφελος του Δήμου της Ηρωικής Πόλης της Νάουσας καθώς και της τοπικής κοινωνίας.

Σε δήλωση του ο κ. Βεσυρόπουλος τόνισε ότι «η αναβίωση  των αδειών για τη λειτουργία μικρών υδροηλεκτρικών σταθμών, συνολικής ισχύος 2 MW,  συνιστά μία ακόμη σημαντική παρέμβαση με ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο όχι μόνο στο περιβάλλον αλλά και στην οικονομία της τοπικής κοινωνίας της Νάουσας. Συνεχίζουμε να μιλάμε με έργα και να αξιοποιούμε με σεβασμό όλες τις δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής μας».    

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2025 μια συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο..

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]