Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Ανυπόφορη η δυσωδία στη Ν. Νικομήδεια και την ευρύτερη περιοχή λόγω της τάφρου 66

Εδώ και ημέρες έχουμε γίνει αποδέκτες παραπόνων για την δυσάρεστη μυρωδιά που αναδύεται από την τάφρο 66. Απελπισμένος ένας κύριος από τη Ν. Νικομήδεια μας τηλεφώνησε χθες το πρωί και μίλησε για μια ανυπόφορη κατάσταση που επιδεινώνεται λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Η περιμετρική τάφρος 66 είναι τεχνητή τάφρος συλλογής επιφανειακών υδάτων, μήκους περίπου 35 χιλιομέτρων και είναι ουσιαστικά η επέκταση του ποταμού Μογλενίτσα από το ύψος της Σκύδρας και εκβάλλει στον Αλιάκμονα.  Κατασκευάστηκε το 1935 με σκοπό τη συλλογή των υδάτων που προέκυψαν από την αποξήρανση της λίμνης των Γιαννιτσών. Δυστυχώς η κατά καιρούς ρύπανση της τάφρου δημιουργεί ανυπόφορες συνθήκες για τους κατοίκους των χωριών που διέρχεται. Κάποια εργοστάσια που δεν λειτουργούν σωστά τους βιολογικούς τους, καθώς και η παράνομη απόρριψη σκουπιδιών είναι οι βασικοί λόγοι για την ρύπανση της τάφρου 66, με δυσμενείς και άμεσες επιπτώσεις όχι μόνο για το περιβάλλον, αλλά την υγεία και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων που ζουν κοντά.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2025 μια συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο..

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]