Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

«Εντός των φυσιολογικών μετρήσεων, με σαφή βελτίωση στο τμήμα της Ημαθίας» ενημερώνει ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Καλαιτζίδης

Μετά από λήψη δειγμάτων της Τάφρου 66 


Για τα αποτελέσματα των μετρήσεων που έκανε  η Διεύθυνση Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Π.Ε Ημαθίας, ενημερώνει ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαιτζίδης, μετά τις ανακοινώσεις-διαπιστώσεις κυβερνητικών βουλευτών, περί ρύπανσης της  Τάφρου. 

Στην ανακοίνωση ο κ. Καλαΐτζίδης αναφέρει:

«Γνώριμο φαινόμενο, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, οι ανακοινώσεις-διαπιστώσεις κυβερνητικών βουλευτών, περί της «Τάφρου 66». 

Θα περίμενα φυσικά να προάγουν λύσεις, αντί των προβαλλομένων θεωριών, που περιάγονται, μέσω δελτίων τύπου  στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας των Περιφερειακών Ενοτήτων, Ημαθίας και Πέλλας. 

Και φυσικά θα περίμενα οι φίλοι βουλευτές να επικοινωνήσουν με εμένα και τον θεσμικό ρόλο που διαθέτω. 

Δεν είναι του χαρακτήρα μου να επικοινωνώ με δελτία τύπου, ούτε και να μην σέβομαι ή να παρακάμπτω τις αρμοδιότητες θεσμών και φορέων, στο πλαίσιο μιας ανούσιας επικοινωνιακής προβολής. 

Αισθάνομαι όμως την ανάγκη να ενημερώσω τους πολίτες της Ημαθίας και της Πέλλας, ότι η, κατά το νόμο αρμόδια ελεγκτική αρχή, η Διεύθυνση Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Π.Ε Ημαθίας, προέβη την Παρασκευή 13 Ιουλίου του 2018 σε λήψη δειγμάτων από τα σημεία Η1 (είσοδος τάφρου 66 στην Π.Ε. Ημαθίας από τα όρια Π.Ε. Πέλλας) και Η2 (Έξοδος τάφρου 66 στον ποταμό Αλιάκμονα)

Οι μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν έδειξαν τα κάτωθι στοιχεία:

Για το σημείο Η1 COD: 16  PH: 7,6 και αιωρούμενα στερεά 35,1

Για το σημείο Η2 COD:   6  PH: 7,8 και αιωρούμενα στερεά 16

Τα αποτελέσματα είναι εντός των φυσιολογικών μετρήσεων με σαφή βελτίωση των στοιχείων κατά τη ροή του νερού από τα όρια των Π.Ε. Πέλλας και Ημαθίας έως την έξοδο της τάφρου στον ποταμό Αλιάκμονα.   

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε Ημαθίας, πραγματοποιούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο, όλους τους απαραίτητους ελέγχους, τόσο στις βιομηχανίες όσο και στους αποδέκτες και παρεμβαίνουν όποτε αυτό κριθεί αναγκαίο.

Επιπρόσθετα, σε συνεργασία με τους ΤΟΕΒ της Περιφερειακής μας Ενότητας, ρυθμίζεται η οικολογική παροχή στην «Τάφρο 66», καθώς την περίοδο αυτή αυξάνονται και οι ανάγκες για άρδευση.

Συγχρόνως, το έργο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας « Παρεμβάσεις για τη διατήρηση της διοχετευτικότητας και συντήρησης των αποστραγγιστικών έργων ποταμού Λουδία και τάφρου 66 για το έτος 2016» προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, ολοκληρώνεται αυτή την περίοδο και σε φάση δημοπράτησης βρίσκεται το αντίστοιχο έργο για τα έτη 2018-2019, προϋπολογισμού 738.000 ευρώ, τα οποία θα βελτιώσουν την κατάσταση στις εν λόγω περιοχές.

Η Π.Ε Ημαθίας, η ΠΚΜ, ο Απόστολος Τζιτζικώστας και εγώ προσωπικά συνεργαζόμαστε με τις εκάστοτε κυβερνήσεις για το καλό του τόπου, χωρίς να έχουμε σκοπό την δημιουργία εντυπώσεων, με «ημέτερους» και μη.

Επανειλημμένως έχω ενημερώσει  την κυρία και τους κύριους βουλευτές της Ημαθίας για την δέσμευση της προηγούμενης κυβέρνησης να διαθέσει ένα σημαντικό ποσό από εθνικούς πόρους στην αποκατάσταση του Λουδία από φερτά υλικά, δίνοντας οριστική λύση στα πλημμυρικά φαινόμενα της περιοχής. Ευελπιστώ ότι θα προστρέξουν και οι ίδιοι προς την κεντρική διοίκηση,  συνδράμοντας από την πλευρά τους, ώστε να επιτευχθεί αυτή η δράση.

Οι  αιρετοί ενός τόπου, είτε αυτοί έχουν βουλευτική ιδιότητα, είτε αυτοδιοικητική, οφείλουν να επικοινωνούν και να κοινωνούν τα προβλήματα του τόπου τους, αναζητώντας πρακτικές λύσεις.

Με ειλικρίνεια, τους καλώ και πάλι να συνεργαστούμε για το καλό της Ημαθίας. Το τηλέφωνο μου παραμένει πάντα ενεργό, όλο το 24ωρο».

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Τάσος Μπαρτζώκας: Ορισμός νέων μελών στη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αντικείμενο της οποίας είναι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος των Ανεξάρτητων Αρχών και

Διαβάστε περισσότερα »

Εκδρομή μνήμης και ιστορίας του Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ημαθίας στην Καππαδοκία

Μέλη του Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ημαθίας συμμετείχαν στην επταήμερη εκδρομή στο μαγευτικό Πανόραμα της Καππαδοκίας, που διοργάνωσε το Veria Tours

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]