Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Μήνυμα για την επέτειο του ΟΧΙ

Ημαθιώτισσες, Ημαθιώτες

Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 είναι μια ημέρα μνήμης και υπερηφάνειας για τον απανταχού Ελληνισμό, είναι η ημέρα που γράφτηκε με χρυσά γράμματα, μία από τις σημαντικότερες σελίδες της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

Το ηρωικό «ΟΧΙ» των Ελλήνων ήταν μία από τις ενδοξότερες στιγμές του έθνους μας. Όλοι οι Έλληνες με ομοψυχία ξεχύθηκαν στους δρόμους, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πατρίδας, αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν με ηρωισμό και  αποφασιστικότητα τους ναζί και τους φασίστες εισβολείς και τις κυριαρχικές τους βλέψεις.

Η ιστορική αυτή στιγμή δεν πρέπει όμως να αντιμετωπίζεται ως ένα ανούσιο απομεινάρι του παρελθόντος. Πρέπει να παραμείνει ως μια ζωντανή και αναλλοίωτη αξία, σύμβολο ενότητας και υπερηφάνειας του ελληνικού λαού και του έθνους μας, που θα μας εμπνέει διαχρονικά.  Θα μας διδάσκει την ενότητα και θα μας υπενθυμίζει το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής, το πάθος για αξιοπρέπεια, εθνική ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα, αλλά και την αστείρευτη θέληση του λαού μας για ελευθερία. 

Σήμερα καλούμαστε να ακολουθήσουμε το λαμπρό παράδειγμά τους, ώστε ενωμένοι και δυνατοί να ξεπεράσουμε τις όποιες προκλήσεις και δυσκολίες αντιμετωπίσει η πατρίδα μας στο εξαιρετικά  κρίσιμο, γεμάτο εντάσεις και συρράξεις περιβάλλον που ζούμε.

Ας μην ξεχνάμε λοιπόν ποιοι είμαστε και ας αγωνιστούμε με ισχυρή βούληση και πείσμα για ένα καλύτερο αύριο.

Χρόνια Πολλά Ημαθία,

Χρόνια Πολλά Ελλάδα!

Κώστας Καλαϊτζίδης

Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2025 μια συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο..

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]