Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
Η διεθνής έκθεση «Χρώματα πέρα από τις λέξεις – Colours Beyond Words» του Συλλόγου Rett Greece στη Γκαλερί Παπατζίκου

Η διεθνής έκθεση «Χρώματα πέρα από τις λέξεις – Colours Beyond Words» του Συλλόγου Rett Greece στη Γκαλερί Παπατζίκου

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2026: Παρουσιάζεται το βιβλίο του Γεώργιου Κλοκίδη «Η Ημαθία κατά την περίοδο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου»

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2026: Παρουσιάζεται το βιβλίο του Γεώργιου Κλοκίδη «Η Ημαθία κατά την περίοδο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου»

Η 8η Γιορτή Παραδοσιακών Προϊόντων Φυτειά γιορτάζει: Κρασί, κάστανα και γλέντι στο Τρανό Πηγάδι

Η 8η Γιορτή Παραδοσιακών Προϊόντων Φυτειά γιορτάζει: Κρασί, κάστανα και γλέντι στο Τρανό Πηγάδι

Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στο «Αιγές Μέλαθρον» Βέροιας  Παρουσιάζεται το  βιβλίο της Αθηνάς- Χριστίνας Τζένου «Ισορροπώντας Μεταξύ Αναπηρίας και Κανονικότητας”

Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στο «Αιγές Μέλαθρον» Βέροιας Παρουσιάζεται το  βιβλίο της Αθηνάς- Χριστίνας Τζένου «Ισορροπώντας Μεταξύ Αναπηρίας και Κανονικότητας”

Πρόγραμμα εορτασμού για την Επέτειο Απελευθέρωσης της Αλεξάνδρειας

Πρόγραμμα εορτασμού για την Επέτειο Απελευθέρωσης της Αλεξάνδρειας

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2026 Εορτασμός ημέρας Μακεδονικού Αγώνα, από την ΠΕ Ημαθίας

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2026 Εορτασμός ημέρας Μακεδονικού Αγώνα, από την ΠΕ Ημαθίας

12–16 Οκτωβρίου Δύο δράσεις συντήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας

12–16 Οκτωβρίου Δύο δράσεις συντήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Μπατσαρά: Πρωτοχρονιά με ΄μαύρο΄ στις τηλεοράσεις όπου δεν φτάνει το ψηφιακό σήμα

Τον κίνδυνο να πέσει «μαύρο» στους τηλεοπτικούς δέκτες σε πολλές περιοχές της χώρας από την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους που θα διακοπεί το «αναλογικό σήμα», καθώς δεν καλύπτονται από το «νέο ψηφιακό σήμα» διότι δεν έχουν τοποθετηθεί οι απαραίτητοι αναμεταδότες, επισημαίνει η Γεωργία Μπατσαρά, που συνυπογράφει σχετική ερώτηση προς τους υπουργούς Επικρατείας, Υποδομών και Εσωτερικών.

 

Στην ερώτηση επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι «ενημέρωση δεν αποτελεί πολυτέλεια, αλλά κοινωνικό αγαθό. Εντούτοις, πολίτες πολλών περιοχών της χώρας, στερούνται της δυνατότητας λήψεως τηλεοπτικού σήματος, μέσω της «Νέας ψηφιακής πλατφόρμας DIGEA», καθώς αυτή δεν καλύπτει τις συγκεκριμένες περιοχές με το «νέο ψηφιακό σήμα».

Πολίτες, οι οποίοι υποχρεώθηκαν, προσφάτως, στην αγορά ειδικού δέκτη ψηφιακού σήματος, δαπανώντας ένα σημαντικό (για τα σύγχρονα οικονομικά τους δεδομένα) ποσό.

Όπως υπογραμμίζουν οι ερωτώντες Βουλευτές, οι περισσότεροι ορεινοί όγκοι της χώρας καθώς και πολλές πεδινές και ορεινές παραμεθόριες περιοχές στερούνται των κατάλληλων πομπών-αναμεταδοτών. Τα παράπονα και οι καταγγελίες από κατοίκους Δήμων και Κοινοτήτων πολλών περιοχών της χώρας, συνεχώς πληθαίνουν, καθώς από 1ης Ιανουαρίου του 2015, το αναλογικό σήμα θα διακοπεί και θα εκπέμπεται μόνο ψηφιακό, στο οποίο δεν έχουν πρόσβαση. Σύμφωνα με σχετικές καταγγελίες, η «DIGEA» επικαλείται ευθύνη των Δήμων για τους αναμεταδότες, οι δε Δήμοι δηλώνουν αναρμόδιοι.

Δεδομένου, λοιπόν, ότι η προσδοκώμενη «μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή», δημιουργεί προβλήματα σε πολλούς πολίτες της Χώρας και προς την κατεύθυνση επίλυσής τους, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση των πολιτών», οι βουλευτές ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς μεταξύ άλλων:

Τι προβλέπει η σχετική συμφωνία παραχώρησης;

Ποιος θα καλύψει τη δαπάνη για την τοποθέτηση των απαραίτητων αναμεταδοτών.

 

Αν προτίθενται τα υπουργεία να εξετάσουν τη δυνατότητα παράτασης εκπομπής του αναλογικού σήματος, μέχρι να καλυφθεί όλος ο Ελλαδικός χώρος με σύστημα αναμεταδοτών ψηφιακού σήματος.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Από την 1η Ιανουαρίου 2027: Απαγόρευση πρόσβασης σε Instagram, Facebook και TikTok, για παιδιά κάτω των 15 ετών

-Η ρύθμιση παρουσιάστηκε χθες σε διυπουργική συνέντευξη και εισάγεται σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής Η ηλικία των 15 ετών

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]