Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
Η διεθνής έκθεση «Χρώματα πέρα από τις λέξεις – Colours Beyond Words» του Συλλόγου Rett Greece στη Γκαλερί Παπατζίκου

Η διεθνής έκθεση «Χρώματα πέρα από τις λέξεις – Colours Beyond Words» του Συλλόγου Rett Greece στη Γκαλερί Παπατζίκου

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2026: Παρουσιάζεται το βιβλίο του Γεώργιου Κλοκίδη «Η Ημαθία κατά την περίοδο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου»

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2026: Παρουσιάζεται το βιβλίο του Γεώργιου Κλοκίδη «Η Ημαθία κατά την περίοδο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου»

Η 8η Γιορτή Παραδοσιακών Προϊόντων Φυτειά γιορτάζει: Κρασί, κάστανα και γλέντι στο Τρανό Πηγάδι

Η 8η Γιορτή Παραδοσιακών Προϊόντων Φυτειά γιορτάζει: Κρασί, κάστανα και γλέντι στο Τρανό Πηγάδι

Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στο «Αιγές Μέλαθρον» Βέροιας  Παρουσιάζεται το  βιβλίο της Αθηνάς- Χριστίνας Τζένου «Ισορροπώντας Μεταξύ Αναπηρίας και Κανονικότητας”

Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στο «Αιγές Μέλαθρον» Βέροιας Παρουσιάζεται το  βιβλίο της Αθηνάς- Χριστίνας Τζένου «Ισορροπώντας Μεταξύ Αναπηρίας και Κανονικότητας”

Πρόγραμμα εορτασμού για την Επέτειο Απελευθέρωσης της Αλεξάνδρειας

Πρόγραμμα εορτασμού για την Επέτειο Απελευθέρωσης της Αλεξάνδρειας

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2026 Εορτασμός ημέρας Μακεδονικού Αγώνα, από την ΠΕ Ημαθίας

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2026 Εορτασμός ημέρας Μακεδονικού Αγώνα, από την ΠΕ Ημαθίας

12–16 Οκτωβρίου Δύο δράσεις συντήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας

12–16 Οκτωβρίου Δύο δράσεις συντήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Δημόσιοι υπάλληλοι: Πόσα θα δουν στην τσέπη από το επίδομα Χριστουγέννων των 500 ευρώ

Από τα 500 ευρώ μεικτά του μόνιμου χριστουγεννιάτικου επιδόματος, στην τσέπη των 720.000 δημοσίων υπαλλήλων θα φτάσουν τελικά από 257 έως 389 ευρώ. Το ακριβές ποσό θα κριθεί από το εισόδημα, την ηλικία και την οικογενειακή κατάσταση κάθε υπαλλήλου, καθώς το νέο επίδομα που ανακοινώθηκε στη ΔΕΘ θα υπόκειται σε φόρους και κρατήσεις.

Η ενίσχυση θα καταβληθεί για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2027, θα έχει μόνιμο χαρακτήρα και, σύμφωνα με τις διευκρινίσεις του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, θα προσμετράται τόσο στις τακτικές όσο και στις συντάξιμες αποδοχές.

Το μεικτό ποσό των 500 ευρώ θα είναι ίδιο για όλους, χωρίς διαφοροποίηση ανάλογα με την προϋπηρεσία, το μισθολογικό κλιμάκιο ή την εκπαιδευτική κατηγορία. Αυτό σημαίνει ότι το ίδιο ποσό θα λάβει ένας υπάλληλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης με έναν χρόνο υπηρεσίας και ένας υπάλληλος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με πολυετή προϋπηρεσία. Η διαφορά θα εμφανιστεί στο καθαρό ποσό που θα πιστωθεί στον λογαριασμό τους.

Για τους εργαζόμενους άνω των 30 ετών, το καθαρό ποσό μπορεί να φτάσει τα 389 ευρώ όταν το φορολογητέο εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 15.000 ευρώ και υπάρχουν τρία ή περισσότερα παιδιά. Για εισόδημα έως 30.000 ευρώ, η καθαρή παροχή διαμορφώνεται από 288 έως 319 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων, ενώ στα 40.000 ευρώ εισοδήματος υποχωρεί στα 257 ευρώ.

Για τους δημοσίους υπαλλήλους ηλικίας 26 έως 30 ετών, το καθαρό ποσό φτάνει επίσης έως τα 389 ευρώ στις χαμηλότερες εισοδηματικές κατηγορίες. Για τους εργαζόμενους έως 25 ετών, μπορεί να ανέλθει στα 389 ευρώ ανεξάρτητα από τον αριθμό των παιδιών, υπό την προϋπόθεση ότι το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα δεν ξεπερνά τις 20.000 ευρώ.

Το νέο χριστουγεννιάτικο επίδομα θα έρθει να προστεθεί στις αυξήσεις που βλέπουν κάθε Απρίλιο οι δημόσιοι υπάλληλοι με την αύξηση του κατώτατου μισθού. Εφόσον ο κατώτατος μισθός αυξηθεί από τα 920 ευρώ σήμερα στα 1.000 ευρώ έως τον Ιανουάριο του 2028, οι δημόσιοι υπάλληλοι αναμένεται να δουν τις αποδοχές τους να αυξάνονται κατά 40 ευρώ μεικτά τον Απρίλιο του 2027 και κατά επιπλέον 40 ευρώ τον Ιανουάριο του 2028. Σε ετήσια βάση, η συνολική αύξηση αντιστοιχεί σε 960 ευρώ μεικτά.

Παραδείγματα

Υπό την υπόθεση ότι οι αποδοχές θα αυξηθούν κατά 40 ευρώ μεικτά τον Απρίλιο του 2027 και επιπλέον 40 ευρώ τον Ιανουάριο του 2028, οι δημόσιοι υπάλληλοι σε συνδυασμό με το επίδομα Χριστουγέννων θα λάβουν τις ακόλουθες αυξήσεις:

Δημόσιος υπάλληλος 40 ετών με δύο παιδιά και μεικτό μηνιαίο μισθό 2.000 ευρώ που αντιστοιχεί σε 1.447 ευρώ καθαρά: Το 2027 θα λάβει επιπλέον σε σχέση με φέτος συνολικά 562 ευρώ καθαρά, 327 ευρώ από το δώρο Χριστουγέννων πλέον 235 ευρώ (26 καθαρά μηνιαίως επί 9 μήνες) από την αύξηση βάσει του κατώτατου. Το 2028 θα λάβει επιπλέον σε σχέση με φέτος συνολικά 964 ευρώ καθαρά, 327 ευρώ από το δώρο Χριστουγέννων πλέον 637 ευρώ (52 καθαρά μηνιαίως επί 12 μήνες) από την αύξηση βάσει του κατώτατου.

Δημόσιος υπάλληλος 29 ετών χωρίς παιδιά και μεικτό μηνιαίο μισθό 1.500 ευρώ που αντιστοιχεί σε 1.123 ευρώ καθαρά: Το 2027 θα λάβει επιπλέον σε σχέση με φέτος συνολικά 609 ευρώ καθαρά, 354 ευρώ από το δώρο Χριστουγέννων πλέον 255 ευρώ (28 καθαρά μηνιαίως επί 9 μήνες) από την αύξηση βάσει του κατώτατου. Το 2028 θα λάβει επιπλέον σε σχέση με φέτος συνολικά 1.033 ευρώ καθαρά, 354 ευρώ από το δώρο Χριστουγέννων πλέον 679 ευρώ (57 καθαρά μηνιαίως επί 12 μήνες) από την αύξηση βάσει του κατώτατου.

Δημόσιος υπάλληλος 55 ετών χωρίς παιδιά και μεικτό μηνιαίο μισθό 3.000 ευρώ που αντιστοιχεί σε 1.956 ευρώ καθαρά: Το 2027 θα λάβει επιπλέον σε σχέση με φέτος συνολικά 495 ευρώ καθαρά, 288 ευρώ από το δώρο Χριστουγέννων πλέον 207 ευρώ (23 καθαρά μηνιαίως επί 9 μήνες) από την αύξηση βάσει του κατώτατου. Το 2028 θα λάβει επιπλέον σε σχέση με φέτος συνολικά 841 ευρώ καθαρά, 288 ευρώ από το δώρο Χριστουγέννων πλέον 553 ευρώ (46 καθαρά μηνιαίως επί 12 μήνες) από την αύξηση βάσει του κατώτατου.

Δημόσιος υπάλληλος 24 ετών χωρίς παιδιά και μεικτό μηνιαίο μισθό 1.200 ευρώ που αντιστοιχεί σε 933 ευρώ καθαρά: Το 2027 θα λάβει επιπλέον σε σχέση με φέτος συνολικά 669 ευρώ καθαρά, 389 ευρώ από το δώρο Χριστουγέννων πλέον 280 ευρώ (31 καθαρά μηνιαίως επί 9 μήνες) από την αύξηση βάσει του κατώτατου. Το 2028 θα λάβει επιπλέον σε σχέση με φέτος συνολικά 1.136 ευρώ καθαρά, 389 ευρώ από το δώρο Χριστουγέννων πλέον 747 ευρώ (62 καθαρά μηνιαίως επί 12 μήνες) από την αύξηση βάσει του κατώτατου.

Δημόσιος υπάλληλος 49 ετών με τρία παιδιά και μεικτό μηνιαίο μισθό 2.500 ευρώ που αντιστοιχεί σε 1.832 ευρώ καθαρά: Το 2027 θα λάβει επιπλέον σε σχέση με φέτος συνολικά 1.944 ευρώ καθαρά, 311 ευρώ από το δώρο Χριστουγέννων πλέον 280 ευρώ (31 καθαρά μηνιαίως επί 9 μήνες) από την αύξηση βάσει του κατώτατου, πλέον 1.353 ευρώ από τη μείωση του φόρου. Το 2028 θα λάβει επιπλέον σε σχέση με φέτος συνολικά 2.411 ευρώ καθαρά, 311 ευρώ από το δώρο Χριστουγέννων, πλέον 747 ευρώ (62 καθαρά μηνιαίως επί 12 μήνες) από την αύξηση βάσει του κατώτατου, πλέον 1.353 ευρώ από τη μείωση του φόρου.

ΠΗΓΗ:newsbeast

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα έως 2.500 ευρώ: Ποιοι δικαιούνται τα αυξημένα ποσά

Ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας με αυξημένο στεγαστικό επίδομα, δημιουργία νέων φοιτητικών εστιών, ανακαινίσεις υφιστάμενων εγκαταστάσεων και περισσότερους πόρους για τη

Διαβάστε περισσότερα »

Επεκτείνεται η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε νέους κλάδους από τις 12 Οκτωβρίου

Περίπου 2,5 εκατομμύρια εργαζόμενοι θα καλύπτονται από την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, καθώς 500.000 επιπλέον εργαζόμενοι προστίθενται στο μέτρο μέσω της

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]