Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Οι κάλπες της άνοιξης και το προεκλογικό δίλημμα Μητσοτάκη

Το τριήμερο 17,18 και 19 Αυγούστου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις σχετικά με το πακέτο των παροχών που θα ανακοινωθούν από την 90ή ΔΕΘ. Από τώρα, έχουν προγραμματισθεί οι σχετικές συσκέψεις του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και τους υπόλοιπους στενούς συνεργάτες του Μεγάρου Μαξίμου – Παύλος Μαρινάκης, Άκης Σκέρτσος, κ.ά. Όπερ σημαίνει ότι οι παραπάνω -του Κυριάκου Μητσοτάκη συμπεριλαμβανομένου- θα έχουν επιστρέψει στην Αθήνα από τις διακοπές τους το βράδυ της 16ης Αυγούστου. Για τις 17 το πρωί έχει οριστεί πρωινός καφές και θα ακολουθήσουν οι συσκέψεις για την ομιλία στα εγκαίνια της ΔΕΘ. Για την ιστορία, οι περισσότεροι θα ξεκινήσουν τις διακοπές τους στις 4 ή 5 Αυγούστου.

Αν ο πρωθυπουργός οριστικά αποφασίσει να προκηρύξει τις εκλογές στο τέλος της θητείας του, τότε τα σενάρια στο τραπέζι είναι δυο:

* Το πρώτο κάνει λόγο για τον ερχόμενο Μάρτιο/Απρίλιο

* Το δεύτερο για τον ερχόμενο Μάιο/Ιούνιο

Στην πραγματικότητα, και στις δυο περιπτώσεις, ο πρωθυπουργός σχεδόν θα εξαντλήσει τα συνταγματικά όρια. «Εσκεμμένα», όπως λένε από το Μαξίμου. Όπως υποστηρίζεται, «σε αυτή την περίπτωση, το φάσμα της ακυβερνησίας για την χώρα θα γίνει ακόμα πιο πιεστικό». Γιατί απλά δεν θα υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια για πειραματισμούς, του τύπου δεύτερη και τρίτη κάλπη. Και κατά συνέπεια, το δίλημμα «σταθερότητα ή χάος» θα γίνει ακόμα πιο ξεκάθαρο. Υπενθυμίζεται δε ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 1η Ιουλίου του 2027 και το δέον είναι η χώρα έως τότε να έχει κυβέρνηση. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει με όλα τα παραπάνω:

α) Να αποκλείσει την περίπτωση της μειωμένης συμμετοχής στην πρώτη κάλπη. Το είπε και στην τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ -«πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι οι εκλογές θα γίνουν μία Κυριακή και δεν υπάρχουν περιθώρια για αποχές, μηνύματα και τα συναφή»

β) Να «καβαλήσει» το 30% στην πρώτη κάλπη, ώστε στο κλίμα πόλωσης και διλημμάτων της δεύτερης -γιατί πολύ δύσκολα μπορεί να αποφευχθεί η δεύτερη- να φτάσει στον στόχο της αυτοδυναμίας

Σημειωτέον ότι κανείς δεν θα μπορεί τότε να τον κατηγορήσει ότι οδήγησε τη χώρα σε ακυβερνησία και περιπέτειες, αφού θα έχει εξαντλήσει τη θητεία. Πιστεύει επίσης ότι μέχρι τότε θα υπάρχουν κόμματα που θα έχουν εκτεθεί (ΕΛΑΣ του Τσίπρα, κόμμα Σαμαρά) ή και κόμματα που θα έχουν… εξαντληθεί (Ελπίδα για τη Δημοκρατία της Μαρίας Καρυστιανού). Τέλος, κι ενδεχομένως σημαντικότερο, θα έχουν αποδώσει στο 100% οι παροχές που θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο από την ΔΕΘ.

Στη βάση όλων των παραπάνω, λοιπόν, αυτή τη στιγμή στο Μέγαρο Μαξίμου λειτουργούν με την προοπτική εκλογών, το νωρίτερο, τον Μάρτιο. Σε ποσοστό 80% – 20%.
 ΠΗΓΗ:ΝΕΑ

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

ΟΠΕΚΑ: Σήμερα η καταβολή επιδομάτων σε πάνω από 1 εκατ. πολίτες

Σήμερα πρόκειται καταβληθούν τα επιδόματα για τον μήνα Ιούλιο από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) σε 1.007.152 δικαιούχους.

Διαβάστε περισσότερα »

Πολωνία: Ενδείξεις για πτώση ρωσικού πυραύλου Kh-101 σε πολωνικό έδαφος, λέει ο Τουσκ

Ρωσικός πύραυλος φαίνεται να είναι το «αντικείμενο» που έπεσε στην ανατολική Πολωνία κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με δήλωση του

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]