Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Δύο άτυπες χωματερές στη Χαλκιδική: Συνελήφθη 59χρονος για παράνομη απόρριψη μπαζώ

Επ’ αυτοφώρω συνελήφθη ένας 59χρονος στη Χαλκιδική, ο οποίος φέρεται να είχε μετατρέψει δύο περιοχές, στη Βεργιά και στα Νέα Σίλατα, σε άτυπες χωματερές.

Ο 59χρονος έριχνε παράνομα μπάζα και σύμμεικτα στερεά απόβλητα.

Αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας Θεσσαλονίκης τον εντόπισαν, χθες το πρωί, να φορτώνει με μηχάνημα, από ένα σημείο, μέρος των αποβλήτων σε φορτηγό εταιρείας που του ανήκει και να τα πετάει σε περιφραγμένο αγροτεμάχιο.

Στο ίδιο αγροτεμάχιο βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, σύμμεικτα στερεά απόβλητα, όπως ξύλα, στρώματα, πλαστικά και παλιά έπιπλα που φαίνεται να απέρριψε τα προηγούμενα 24ωρα. Σύμφωνα με την έρευνα, ο 59χρονος φέρεται να είχε αποθέσει απορρίμματα στα δύο σημεία σταδιακά από τον Οκτώβριο του 2025, χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη περιβαλλοντική άδεια.

Οι παράνομες απορρίψεις προκάλεσαν ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. Ο συλληφθείς οδηγείται στον αρμόδιο εισαγγελέα.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Ερντογάν: “Οι διαφορές λύνονται με διάλογο, όχι στα πεδία των μαχών” – Τι είπε για την εθνική κυριαρχία

Στις συγκρούσεις που μαίνονται στη Μέση Ανατολή και στην ανάγκη επίλυσης των διαφορών μέσω της διπλωματίας αναφέρθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ

Διαβάστε περισσότερα »

Θεοδωρικάκος: Εορταστικό πακέτο στα σούπερ μάρκετ και πιθανή νομοθετική παρέμβαση για τις ανατιμήσεις

Στο ενδεχόμενο νέων παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση φαινομένων αδικαιολόγητων ανατιμήσεων, αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Ευθέως»

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]