Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Δημογλίδου: Από το 2017 η δράση του κυκλώματος ρευματοκλοπών – «Πείραζε» ψηφιακούς μετρητές

Ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα ρευματοκλοπών, με τουλάχιστον 105 κατηγορούμενους και δεκάδες παραβιάσεις μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία, ενώ μάλιστα, φαίνεται η δράση του να χρονολογείται από το 2017, σχεδόν 10 χρόνια. 

«Έχουν διαπιστωθεί τουλάχιστον 105 περιπτώσεις παράνομων παρεμβάσεων σε μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ η έρευνα δείχνει ότι ορισμένα από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα ενδέχεται να δραστηριοποιούνταν ήδη από το 2017» όπως έκανε γνωστό μιλώντας στην ΕΡΤ η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου.

Ωστόσο, όπως ανέφερε «οι παρεμβάσεις δεν φαίνεται να ήταν σε όλες τις περιπτώσεις συνεχείς, καθώς κάποιοι από τους κατηγορούμενους φέρεται να προχωρούσαν σε περιοδικές αλλοιώσεις των μετρήσεων, ενώ άλλοι είχαν πιο σταθερή δράση».

Μέχρι στιγμής, οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε πέντε συλλήψεις, εκ των οποίων οι τρεις φέρονται να σχετίζονται άμεσα με τη δράση του κυκλώματος.

Τα μέλη της οργάνωσης «πείραζαν» μετρητές σε επιχειρήσεις και σπίτια σε περιοχές της Αττικής, Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας και Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με την κα Δημογλίδου «σε πολλές περιπτώσεις οι σχετικές πληροφορίες φτάνουν στις Αρχές μέσω του ΔΕΔΔΗΕ, όταν εντοπίζονται ύποπτες αποκλίσεις στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας».

«Οι αποκλίσεις αυτές γίνονται ακόμη πιο εμφανείς όταν αφορούν επιχειρήσεις που εμφανίζουν σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση σε σχέση με προηγούμενες χρονικές περιόδους» σημείωσε.
Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Όλυμπος: Επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό 23χρονου ορειβάτη – Τραυματίστηκε στο πόδι

Ολοκληρώθηκε το πρωί της Κυριακής η επιχείρηση παροχής βοήθειας σε 23χρονο αλλοδαπό ορειβάτη στον Όλυμπο, σε περιοχή πάνω από το καταφύγιο

Διαβάστε περισσότερα »

Bloomberg: Tέλος οι φθηνές διακοπές στην Τουρκία, πρώτοι την «εγκαταλείπουν» οι Βρετανοί τουρίστες – Ακόμα και οι Τούρκοι επιλέγουν Ελλάδα

Η εποχή που η Τουρκία αποτελούσε συνώνυμο των φθηνών διακοπών για εκατομμύρια Ευρωπαίους ταξιδιώτες ανήκει πλέον στο παρελθόν. Οι αυξημένες τιμές

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]