Στο βιβλίο Γκίνες μπαίνει Θεσσαλονίκη, καθώς το πρωί της Κυριακής (14/6), εκατοντάδες χορευτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους, για να σπάσουν το ρεκόρ με τη μεγαλύτερη και ταυτόχρονη χορογραφία ζεϊμπέκικου.
Η Θεσσαλονίκη κατέκτησε ένα νέο παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες, φιλοξενώντας τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη χορογραφία ζεϊμπέκικου στον κόσμο.
Συνολικά 830 χορευτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Αριστοτέλους, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ της Κύπρου με 754 συμμετέχοντες.
Η πρωτοβουλία είχε και κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση για τη νόσο Αλτσχάιμερ και η στήριξη του έργου της Alzheimer Hellas.
Το εντυπωσιακό εγχείρημα ολοκληρώθηκε με την επίσημη απονομή του τίτλου από εκπρόσωπο των Ρεκόρ Γκίνες.
Οι διοργανώτριες αρχές φιλοδοξούσαν να συγκεντρώσουν εκατοντάδες συμμετέχοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα χορέψουν συγχρονισμένα μια ειδικά σχεδιασμένη χορογραφία, διεκδικώντας μια θέση στα παγκόσμια ρεκόρ, γεγονός που πραγματοποίησαν.
Οι διοργανωτές επισημαίνουν ότι πρόκειται για μια δράση που μεταφέρει ένα ισχυρό μήνυμα μνήμης, ελπίδας και αλληλεγγύης, αναδεικνύοντας παράλληλα ένα από τα πιο εμβληματικά στοιχεία της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, το ζεϊμπέκικο.
ΠΗΓΗ:CNN








