Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ: Τους ενώνει η αγάπη της δημιουργίας και του συλλέγειν

-Η πρώτη τους έκθεση κέρδισε το ενδιαφέρον και θα ακολουθήσει η δεύτερη πράξη

Η πρώτη πράξη συντελέστηκε επιτυχώς και δίνει το πρόσταγμα για την δεύτερη έκθεση του Συλλόγου Μοντελιστών και Συλλεκτών Ημαθίας, ενός νέου σχετικά συλλόγου (καταστατικώς), με χρόνια όμως παρουσία και δράση των μελών του, κατά μόνας ή παρεΐστικα.
Ο σύλλογος τον τελευταίο καιρό μπήκε σε μία νέα φάση ενδυνάμωσης και από μία παρέα συλλεκτών, οργανώθηκε διευρύνοντας την γκάμα του με περισσότερα συλλεκτικά αντικείμενα. Η αγάπη και η μανία του συλλέκτη και του μοντελιστή, είναι η αφετηρία και το κίνητρο της εξωστρέφειας του συλλόγου, που είναι ανοιχτός σε όσους έχουν κοινό πάθος για το αντικείμενο της συλλογής τους. Το πρώτο δείγμα αυτής της προσπάθειες παρουσιάστηκε το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Ιανουαρίου 2026, σε μια διήμερη καταρχάς έκθεση στην gallery της Βίκυς Παπατζίκου η οποία είχε και την γενική επιμέλεια, ωστόσο πήρε μία μικρή παράταση λόγω του ενδιαφέροντος του κοινού και ολοκληρώθηκε στις 28 Ιανουαρίου.
Στην έκθεση συμμετείχαν:
Κώστας Ζιώγας και Σάββας Καπετανάκης, με συλλογές νομισμάτων
Μιχάλης Αβραμίδης, μοντελισμός, συλλογή με άρματα, αεροσκάφη, οχήματα πολέμου
Γιάννης Καμπούρης με συλλογή μοντελισμού και συλλογή παλαιών βιβλίων και περιοδικών.
Γιώργος Κόβας, με συλλογή παρασήμων, που φωτίζουν την ιστορία του ελληνικού κράτους.
Στέργιος Ζυγουλιάννος, με συλλογή απο παλιές φωτογραφίες της Βέροιας
Βούλα Κοτσάλου, με συλλογή ορυκτών
Νίκος Τοπούζης, με συλλογή καρτ-ποστάλ,
Βαγγέλης Παπαθεοχαρίδης και Γιάννης Μπιλδιρής με συλλογές στατικού μοντελισμού
Βασίλης Σγούρος, συλλογή
ενθετικής τέχνης -ψηφίδες ξύλου
Ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Ζιώγας, μιλώντας στον «Λαό» εξέφρασε την ικανοποίηση των εκθετών από την ανταπόκριση και την πρώτη παρουσίαση της δουλειάς τους (Πράξη 1η) και όπως είπε αναμένεται σύντομα και η επόμενη δράση. «Στην πρώτη έκθεση παρουσιάσαμε ενδεικτικά ένα μικρό μέρος από τις συλλογές μας, που κέρδισαν το ενδιαφέρον του κοινού. Υπάρχει πολύς κόσμος που έχει προσωπικές συλλογές (από γραμματόσημα, νομίσματα, χαρτοπετσέτες μέχρι και πιο σπάνια αντικείμενα) και ζήτησαν να γίνουν μέλη του συλλόγου. Μάλιστα κάποιοι συμπολίτες, μας έδειξαν φωτογραφίες σε προθήκες, με συλλογές ωρολογίων τσέπης από τον 19ο αιώνα τα οποία ακόμα λειτουργούν, ή συλλογές απο τρένα σε μινιατούρες… Μας ικανοποιεί οτι ήρθαν αυτοί οι άνθρωποι στην έκθεση και μοιραστήκαμε τα κοινά μας ενδιαφέροντα», ανέφερε ο πρόεδρος.
Η προσέλευση του κόσμου το Σ/Κ της έκθεσης, έδωσε αφορμή τόσο για κουβέντα γύρω από το ιστορικό των αντικειμένων της κάθε συλλογής και των κατασκευών (μοντελισμός), όσο και για το ευρύτερο άνοιγμα του συλλόγου στην τοπική κοινωνία, κάτι που βοηθάει στην προσπάθεια για διάχυση και ανταλλαγή εμπειριών πάνω στο κοινό πάθος του «συλλέγειν».
«Σύντομα θα προχωρήσουμε και στην 2η Πράξη με μεγαλύτερη συμμετοχή, με περισσότερα και καλύτερα εκθέματα» προσθέτει ο πρόεδρος, εκφράζοντας παράλληλα την πρόθεση και προσδοκία του συλλόγου, στη συνέχεια, για εξεύρεση στέγης. «Αν μας βοηθήσει η τοπική αυτοδιοίκηση και βρεθεί ένας χώρος, πιστεύω ότι θα πάει πολύ καλύτερα ο σύλλογος», λέει.
Μάλιστα, στην εθιμοτυπική επίσκεψή τους στον δήμαρχο Βέροιας Κ. Βοργιαζίδη, του έθεσαν το θέμα της στέγασης μαζί με κάποιες προτάσεις τους, που περιλαμβάνουν μελλοντικά κι έναν χώρο στο παλιό δικαστικό μέγαρο, που θα μπορούσε να λειτουργήσει με θεματικές εκθέσεις.
Σ.Γκ.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Εκδρομή μνήμης και ιστορίας του Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ημαθίας στην Καππαδοκία

Μέλη του Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ημαθίας συμμετείχαν στην επταήμερη εκδρομή στο μαγευτικό Πανόραμα της Καππαδοκίας, που διοργάνωσε το Veria Tours

Διαβάστε περισσότερα »

Μέλη των «Δημοκρατών» Ημαθίας, στον Όμιλο Προστασίας παιδιού Βέροιας

Μέλη της Γραμματείας της Δημοτικής Οργάνωσης Ημαθίας του κόμματος «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ – Προοδευτικό Κέντρο» (Στέφανος Κασσελάκης) επισκέφθηκαν τα γραφεία του Ομίλου

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]