Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Μαζί με το Φθινόπωρο έρχεται και η ώρα των ασανσέρ, για όλες τις πολυκατοικίες

Μαζευόμαστε σιγά σιγά από βουνά και θάλασσες και ήδη από τα πρώτα ζητήματα που απασχολούν τις πολυκατοικίες της Βέροιας και όχι μόνο, είναι τα ασανσέρ, τα οποία  θα πρέπει να έχουν δηλωθεί στην αντίστοιχη πλατφόρμα απογραφής, έως τις 30 Νοεμβρίου που θα παραμείνει ανοιχτή η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης (https://elevator.mindev.gov.gr). Εδώ θα πρέπει να δηλωθούν όλοι οι εγκατεστημένοι ανελκυστήρες, δημόσιοι και ιδιωτικοί, είτε βρίσκονται σε λειτουργία είτε όχι.
Όπως σημειώνεται, μέχρι σήμερα δεν είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός των ανελκυστήρων στην Ελλάδα, με τις εκτιμήσεις να κυμαίνονται μεταξύ 400.000 και 700.000. Η καταγραφή στο νέο μητρώο έρχεται να καλύψει αυτό το κενό, αντικαθιστώντας την παλαιά γραφειοκρατική διαδικασία δήλωσης στις τεχνικές υπηρεσίες των δήμων. Κάθε ανελκυστήρας που θα απογράφεται θα λαμβάνει μοναδικό κωδικό (UUID), ενώ υποχρεωτικά θα καταχωρίζονται τα στοιχεία του ιδιοκτήτη ή του διαχειριστή, η διεύθυνση, το έτος εγκατάστασης, ο αριθμός στάσεων και τα στοιχεία του συντηρητή.
Υπόψιν ότι η μη συμμόρφωση συνεπάγεται βαριές κυρώσεις. Τα πρόστιμα ανέρχονται σε 1.000 ευρώ για ανελκυστήρες σε κτίρια κατοικίας, 2.500 ευρώ για κτίρια μεικτής ή επαγγελματικής χρήσης και 5.000 ευρώ για κτίρια προσβάσιμα στο κοινό, όπως εμπορικά κέντρα.
Οι ανελκυστήρες που δεν θα απογραφούν δεν θα μπορούν να συντηρηθούν νόμιμα και θα θεωρούνται μη ασφαλείς, με προοπτική σφράγισής τους, ενώ στην περίπτωση μόνιμης ακινησίας, οι ιδιοκτήτες θα έχουν τη δυνατότητα να το δηλώσουν στην πλατφόρμα.
Εννοείται ότι το θέμα θα είναι από τα πρώτα που θα μπει στις συνελεύσεις των πολυκατοικιών.  

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2025 μια συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο..

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]