Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Διάκριση για το Δημοτικό Σχολείο Ριζωμάτων – Δασκίου – Σφηκιάς σε Μαθητικούς Θεατρικούς Αγώνες

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Δημοτικό Σχολείο Ριζωμάτων – Δασκίου – Σφηκιάς, καθώς απέσπασε βραβείο στους 23ους Μαθητικούς Θεατρικούς Αγώνες, που διοργάνωσαν τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (κθβε), οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν στο Αμφιθέατρο του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης μεταξύ 28 Μαΐου και 1 Ιουνίου 2025.

Οι μαθητές παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση «Γρηγόρης Αυξεντίου – η μάχη του Μαχαιρά» της Μαρίας Θεοδώρου – Κωνσταντίνου, ένα έργο εμπνευσμένο από τον αγώνα της Εθνικής Οργανώσεως Κυπρίων Αγωνιστών (ΕΟΚΑ) για την αποτίναξη του βρετανικού αποικιοκρατικού ζυγού και την Ένωση με την μητέρα – Ελλάδα, ο οποίος ξεκίνησε πριν 70 χρόνια (1η Απριλίου 1955).   Η παράσταση συγκίνησε κοινό και κριτική επιτροπή με την ποιότητά της και την αυθεντικότητα των ερμηνειών.  Εκτός από την αναπαράσταση της μάχης και την αυτοθυσία του Καπετάν Ζήνδρου (όπως ήταν το ψευδώνυμο του Υπαρχηγού της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου), η θεατρική ομάδα πλαισιώθηκε από χορωδία, η οποία αφηγήθηκε μέρος των γεγονότων  σαν άλλος χορός αρχαίας τραγωδίας.

Στο σχολείο απονεμήθηκε το βραβείο προβολής Αγωνιστικότητας & Αυτοθυσίας.

Η συμμετοχή του σχολείου στους αγώνες εντάσσεται στο πλαίσιο της καλλιέργειας της δημιουργικής έκφρασης, της διδασκαλίας της κοινής εθνικής μας Ιστορίας με τους αδελφούς Κυπρίους και της ενίσχυσης της ομαδικότητας μέσω της τέχνης, αποτελώντας μια ακόμα απόδειξη ότι το σχολείο είναι όχι μόνο χώρος μάθησης αλλά και πολιτισμού. 

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2025 μια συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο..

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]