Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΕΦΚΑ προσανατολίζεται να καταβάλει τις συντάξεις μετά τη Μεγάλη Εβδομάδα και όχι νωρίτερα ως συνηθίζεται. Το γεγονός αυτό δημιουργεί έντονες ανησυχίες στους συνταξιούχους που δεν ξέρουν πώς θα ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες λόγω Πάσχα, ενώ παράλληλα δεν φαίνεται στον ορίζοντα κάποια έξτρα οικονομική ενίσχυση από την κυβέρνηση(επιταγή ακρίβειας).
Το διοικητικό συμβούλιο του ΕΦΚΑ αναμένεται να οριστικοποιήσει τις ημερομηνίες πληρωμής, με τις συντάξεις να καταβάλλονται από τις 25 έως τις 29 Απριλίου, δηλαδή μετά το Πάσχα, που φέτος πέφτει στις 20 Απριλίου.
Σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ, εκτός από τις τεχνικές δυσκολίες που καθιστούν δύσκολη την πρόωρη καταβολή των συντάξεων Μαΐου, βασικό επιχείρημα είναι το μεγάλο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι την πληρωμή των συντάξεων Ιουνίου – περίπου 45 ημέρες.
Δύσκολη και «ανηφορική» η Μ. Εβδομάδα και οικονομικά για τους συνταξιούχους αν δεν υπάρξει μέριμνα από τον ΕΦΚΑ.








