Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Δήμος Νάουσας: Προγραμματική σύμβαση με το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας, για σχεδιασμό εκπαιδευτικών και επιμορφωτικών προγραμμάτων

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την ίδρυση και λειτουργία εκπαιδευτικών δομών που θα λειτουργούν εντός του δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας, ο δήμαρχος κ. Νίκος Κουτσογιάννης συνυπέγραψε με τον πρύτανη του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ) κ. Σταμάτη Αγγελόπουλο, παρουσία του Αντιδημάρχου Διοικητικών, Οικονομικών, Καινοτομίας, Ανάπτυξης και Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας κ. Θεόδωρου Δολδούρη και των Καθηγητών κυρίων Δημήτρη Αηδόνη και Χαρίσιου Αχίλλα, προγραμματική σύμβαση για την εκπόνηση κι εκτέλεση έργου με τίτλο «Παροχή υπηρεσιών έρευνας για ίδρυση και λειτουργία εκπαιδευτικών δομών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης στον Δήμο Ηρωικής Πόλεως Νάουσας».

Η σύμβαση αφορά τον σχεδιασμό εκπαιδευτικών και επιμορφωτικών προγραμμάτων σπουδών μεταπτυχιακού, προπτυχιακού, μεταλυκειακού και μεταγυμνασιακού επιπέδου. Τα αντικείμενα σπουδών θα αφορούν κλάδους αιχμής και καινοτομίας που συναρτώνται ευθέως και άμεσα με την αγορά εργασίας και την τοπική οικονομία, η οποία επηρεάζεται από τις ταχύτητα μεταβαλλόμενες τεχνολογικές εξελίξεις.

Ο μορφωτικός τομέας με την ευρεία έννοια, συμπεριλαμβάνει τη δια βίου μάθηση, την μεταλυκειακή και την πανεπιστημιακή εκπαίδευση όλων των βαθμίδων, αποτελεί σημαντικό αναπτυξιακό παράγοντα για τις τοπικές κοινωνίες και αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζεται και υλοποιείται η αξιοποίηση αχρησιμοποίητων κτηριακών υποδομών, όπως επίσης η αναβάθμιση των λειτουργούντων.

Η αναφερόμενη δράση έρχεται σε συνέχεια της συμφωνίας για την ίδρυση και λειτουργία παραρτήματος του ΕΚΕΤΑ στη Νάουσα και συνδυάζεται με περισσότερες δράσεις που θα ανακοινωθούν προσεχώς και αφορούν την σταδιακή μετεξέλιξη του δήμου μας σε εκπαιδευτικό και ερευνητικό κέντρο.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2025 μια συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο..

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]