Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται  το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο  Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Πρωτοβουλία για την τουριστική ανάπτυξη της Αλεξάνδρειας

Η «Ομάδα Δράσεων Ενεργών Πολιτών ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ» ανακοινώνει ότι ενώνει τις φωνές της για μια τολμηρή πρωτοβουλία, που υπόσχεται να αναδείξει το Δήμο Αλεξάνδρειας ως έναν νέο πόλο έλξης για τουρίστες. 

Η Ομάδα γνωστοποιεί τα εξής: « Μέσω ενός ερωτήματος που διατυπώθηκε στο Facebook, τα μέλη της ομάδας καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν σε έναν διάλογο για την αξιοποίηση των μοναδικών χαρακτηριστικών της περιοχής μας, καθώς και της πολιτιστικής, ιστορικής και φυσικής κληρονομιάς της. Με τη συγκεκριμένη ερώτηση, «Πιστεύετε ότι η Αλεξάνδρεια έχει δυνατότητες να εξελιχθεί σε πόλο έλξης τουριστών;», οι πολίτες κλήθηκαν να προτείνουν ιδέες και στρατηγικές για την τουριστική ανάπτυξη του δήμου. Οι απαντήσεις ποικίλλουν, από την ίδρυση ενός Λαογραφικού Μουσείου μέχρι την προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Πνευματικό Κέντρο.

Συγκεκριμένα, ένα μέλος της ομάδας δήλωσε: «Πολλά μπορούν να γίνουν στο δήμο. Πρέπει να ξεκινήσουν οι σύλλογοι. Είναι απαράδεκτο σε αυτή την πόλη με τόσους συλλόγους να μην υπάρχει ένα λαογραφικό μουσείο». Άλλοι τόνισαν την ανάγκη βελτίωσης της εικόνας της πόλης, προτείνοντας να αξιοποιηθούν οι τοπικές ταβέρνες ως πόλοι έλξης.

Κάποιοι, μάλιστα, πρότειναν δημιουργικές ιδέες όπως η δημιουργία ενός φανταστικού ήρωα, παρόμοιου με τον Κόμη Δράκουλα, για να προσελκύσουν επισκέπτες, όπως συμβαίνει στη Ρουμανία.

«Η πόλη έχει δυνατότητες, αλλά χρειάζονται και οι κατάλληλοι άνθρωποι για να κάνουν τη διαφορά», επισήμανε άλλο μέλος, επισημαίνοντας την ανάγκη συνεργασίας και ομαδικότητας.

Η ίδρυση του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή και θα μπορούσε να συνδυαστεί με άλλες δράσεις που θα αναδείξουν τη μοναδικότητα του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη. Ας προχωρήσουμε μαζί για να κάνουμε το Δήμο Αλεξάνδρειας έναν ελκυστικό προορισμό για τους επισκέπτες και να στηρίξουμε την τοπική οικονομία».

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2025 μια συμβολική δενδροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο..

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]